Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis prefecţilor şi şefilor instituţiilor publice deconcentrate să fie activi, arătând că situaţia este gravă, scrie Agerpres.

"Vă rog (...) să fiţi foarte activi! Să faceţi tot ce se impune şi ce vi se transmite din partea autorităţilor centrale. Să înţelegeţi că situaţia este nu doar complicată, situaţia este gravă. Depinde de noi toţi cum trecem prin această perioadă. Dacă ne facem toţi treaba foarte bine, avem şansa să trecem relativ bine prin această perioadă foarte complicată", a spus şeful statului la videoconferinţa cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, prefecţii şi şefii instituţiilor publice deconcentrate pe tema gestionării epidemiei COVID-19.

El a arătat că a decretat stare de urgenţă în întreaga ţară pentru a împiedica răspândirea infecţiilor cu coronavirus, a permite măsuri administrative, guvernamentale şi legislative care să facă posibilă încetinirea răspândirii acestei boli şi prezervarea vieţii economice în România.

"Autorităţile centrale au început imediat să lucreze foarte intens, la maxim. Am avut alaltăieri deja o videoconferinţă foarte importantă şi foarte bună cu membrii Guvernului, care sunt foarte implicaţi în măsurile pe care le-am decretat. Ieri Guvernul a luat măsuri foarte importante, şi economice, şi de protecţie socială, pentru a veni în sprijinul în primul rând al românilor, dar şi în sprijinul firmelor din România. Iar astăzi v-am convocat la aceasta întrevedere, fiindcă dumneavoastră, prefecţii, conducătorii de direcţii judeţene, sunteţi, dacă pot să mă exprim aşa, armata noastră din teritoriu, care trebuie să funcţioneze perfect pentru a face ca această stare de urgenţă să funcţioneze foarte bine", a spus Iohannis.

Şeful statului a afirmat că întreaga lume este într-o situaţie gravă.

"Românii aşteaptă de la noi să rezolvăm problemele noastre pentru România şi asta vreau să facem. Această boala este una foarte atipică şi vă spun din capul locului că avem, noi, în România, după statistici, astăzi mai puţin de 300 de cazuri confirmate. Însă vom avea mai multe cazuri. Acest lucru este clar, ne spun experţii că boala se va extinde în continuare", a arătat Iohannis.

Sursa foto: Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri