În 2019, nu mai puțin de 90% dintre românii din marile centre urbane lăsau bacșiș la restaurant, potrivit unui studiu Hospitality Culture Institute. Trei ani mai târziu, după o perioadă definită de pandemie, criză energetică și financiară, război la graniță și creștere a inflației, doar 50% dintre români mai lasă bacșiș atunci când ies în oraș.
Totodată, potrivit Hospitality Culture Research, atunci când vine vorba de locația HoReCa preferată, 93% dintre români apreciază calitatea produselor, 90% apreciază calitatea servirii iar 85% apreciază diversitatea produselor.
Pe de altă parte, doar 45% dintre români sunt interesați ca restaurantul preferat să propună diverse oferte și discounturi, sau ca prețurile produselor să fie mai mici decât cele practicate de competitori.
În același timp, pentru a veni în întâmpinarea noii generații de antreprenori HoReCa, Hospitality Culture Institute lansează un nou program de accelerare dedicat ownerilor de restaurante, baruri și cafenele, intitulat F&B Business Accelerator, ce are o durată de 6 săptămâni.
Printre temele abordate în cadrul programului de accelerare se numără:
Citeste si:
- Procese și proceduri în bucătărie
- Procese și proceduri în HR
- Achiziții și Supply chain
- Atragere de forță de muncă asiatică
- Ingineria meniului
- Inovarea meniului
- Managementul rezervărilor
- Comportamente și ocazii de consum
- Digitalizare
- Parteneriate
- Procese și proceduri de business
- Francizare
- Marketing și PR
- Atragere de fonduri structurale și europene
- M&A, Proprietate intelectuală, GDPR
- Fiscalitate
„Mulți din românii care reușesc să economisească bani de-a lungul anilor s-au gândit cel puțin o dată să-și deschidă o cafenea, un bar sau un restaurant. În realitate, businessurile din HoReCa vin la pachet cu o serie de provocări specifice, greu de identificat din exterior. Aici intervine rolul nostru: îi expunem pe antreprenorii aflați la început de drum la workshopuri și întâlniri de mentorat susținute de peste 60 de antreprenori și specialiști de top din HoReCa", a declarat Robert Agarici, Project Manager F&B Business Accelerator.
Citeste si:
Sursa foto: Shutterstock / Kamil Macniak
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: