Cadouri, ingrediente pentru preparatele tradiționale sau obiecte pentru decorul casei, toate aceste cumpărături din perioada sărbătorilor ajung să fie întotdeauna prilej de stres și oboseală dacă sunt lăsate pe ultima sută de metri. Pentru că sărbătorile ar trebui să fie prilej de bucurie și relaxare, iată cum să te organizezi mai bine pentru a evita aglomerația din preajma acestor momente din an.

Evită ultimele zile pentru a cumpăra cadouri

Un program încărcat și multitudinea de lucruri care trebuie gestionate pe parcursul unei zile te pot împiedica să găsești momentul potrivit pentru a petrece câteva ore la cumpărături. Totuși, este indicat să-ți eliberezi agenda și să te ocupi de acest aspect cu cel puțin două-trei săptămâni înainte de sărbători sau chiar mai mult.

În plus, pentru cadouri poți apela și la cumpărături online sau poți consulta diferite site-uri ale magazinelor pentru a-ți alege modelele favorite, pe care să le vizionezi ulterior în magazin. Acest lucru te scutește de a petrece un timp prea îndelungat într-un singur loc. Dacă, de pildă, ai decis că îi oferi tatălui sau soțului tău o pereche de pantofi sport barbati, aruncă o privire la numeroasele opțiuni online și alege câteva modele înainte de a vizita magazinul.

Acest lucru este extrem de util și pentru cadourile copiilor. În cele mai multe dintre magazine, poți pierde ore întregi admirând și testând jucăriile. Prin urmare, este important să îți fixezi un obiectiv clar în ceea ce privește cadoul și bugetul pe care l-ai alocat pentru acesta. Dacă, de exemplu, ți-ai propus să alegi un joc interactiv, oprește-te doar la raionul dedicat acestora.

Cumpără online

Există totuși o serie de lucruri pe care nu le poți cumpăra din timp, precum alimentele perisabile, legumele sau fructele. Pentru a te bucura de prospețimea acestora și pentru a evita magazinele arhipline din pragul sărbătorilor, poți apela la aplicațiile online care îți livrează cumpărăturile acasă.

Deși multe dintre aceste servicii percep o taxă de livrare, trebuie să iei în calcul și faptul că a merge fizic la cumpărături, cu o zi sau două înainte de Crăciun, când traficul este aglomerat, va implica, de asemenea, costuri suplimentare.

Planifică în detaliu

O listă de cumpărături este indispensabilă pentru a te asigura că nu-ți scapă nimic și că nu vei fi nevoit să alergi după cadouri înainte de sărbători. Astfel, creează o listă în care să incluzi o idee de cadou pentru fiecare persoană dragă căreia vrei să-i dăruiești ceva și documentează-te, pe cât posibil, înainte de a merge în magazin. Verifică disponibilitatea produselor pe site și comandă online acolo unde este posibil.

O planificare amănunțită este esențială și în ceea ce privește produsele alimentare și ingredientele necesare pentru preparatele pe care vrei să le pregătești de sărbători. Acest lucru te va ajuta să eviți cumpărăturile impulsive și achizițiile care nu sunt necesare. Pentru a organiza lista cât mai bine, notează toate ingredientele de care ai nevoie. Ia în considerare inclusiv dulciurile pe care vrei să le incluzi în cadouri, fructele și alte alimente care nu vor fi incluse în prepararea mâncărurilor, dar care vor fi necesare pentru masa de sărbători.

Alege ore mai puțin aglomerate

Chiar dacă planifici totul în detaliu și te organizezi din timp, există anumite ore de vârf în care aglomerația este prezentă. Prin urmare, dacă programul îți permite, alege să faci cumpărături în timpul săptămânii, în special în prima parte a zilei.

Dacă în acest interval ești la locul de muncă, vei fi nevoit să te ocupi de cumpărături după-amiaza sau în zilele de weekend, când magazinele se aglomerează. Astfel, este cu atât mai important să te organizezi din timp și să eviți ultimile zile de dinaintea sărbătorilor, când aglomerația va fi mare, iar produsele mai puține.

În cele din urmă, cheia pentru a evita aglomerația de sărbători, atunci când facem cumpărături, este o organizare minuțioasă, o planificare temeinică și achizițiile online. Astfel, vei putea să te pregătești pentru sărbători într-un ritm relaxat și să te bucuri de prezența celor dragi.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri