Vremea de primăvară va continua să fie prezentă pe parcursul acestei săptămâni în majoritatea regiunilor, însă de săptămâna viitoare valorile termice vor scădea şi ajung la cele apropiate de normalul calendaristic, timp în care probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în aproape întreg intervalul de prognoză, reiese din datele publicate, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pentru intervalul 1 - 14 ianuarie 2024.

În Banat, în prima săptămână, valorile termice se vor menţine peste normele specifice începutului lunii ianuarie, cu medii ale maximelor de 9 - 12 grade şi ale minimelor de 2 - 5 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendinţă de scădere până la valori apropiate de normele perioadei, cu medii regionale ale valorilor diurne în general de la 0 la 3 grade şi ale celor nocturne între -6 şi -2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 4 - 10 ianuarie, conform Agerpres.ro.

În Crişana, până spre finalul primei săptămâni, temperatura aerului se va menţine la valori peste normele perioadei, cu medii ale maximelor de 8 - 12 grade şi ale minimelor între 2 şi 5 grade. Ulterior, temperatura aerului va avea tendinţă de scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale maximelor în general de 0 - 2 grade, respectiv ale minimelor de la -6 la -4 grade. Vor fi precipitaţii, cu probabilitate mai mare în intervalul 4 - 10 ianuarie.

În Transilvania, în prima jumătate a intervalului de prognoză, valorile termice vor fi în continuare peste cele specifice perioadei. Mediile maximelor vor oscila între 6 şi 9 grade, în timp ce minimele se vor încadra între -2 şi 3 grade. După acest episod, temperatura aerului va fi în scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale valorilor diurne în general de la -3 grade la 1 grad şi ale celor nocturne între -10 şi -5 grade. Precipitaţii se vor semnala, cu probabilitate mai mare, în intervalul 4 - 11 ianuarie.

În Maramureş, până la sfârşitul acestei săptămâni, temperatura aerului se va menţine la valori peste normele perioadei, cu medii ale maximelor de 7 - 9 grade şi minime de 2 - 5 grade. Ulterior, temperatura aerului va avea tendinţă de scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale maximelor în general de la -2 grade la 1 grad, precum şi ale minimelor între -8 şi -5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 2 - 9 ianuarie.

În Moldova, în prima jumătate a intervalului, valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai caldă pentru această perioadă, cu medii ale maximelor de 6 - 11 grade şi minime de 0 - 5
grade. Apoi, temperatura aerului va fi în scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale valorilor diurne în general cuprinse între -4 grade şi 1 grad, şi ale celor nocturne de la -9 la -5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare îndeosebi în jurul zilelor de 7 şi 8 ianuarie ianuarie.

În Dobrogea, în prima săptămână, valorile termice se vor menţine peste normele specifice începutului lunii ianuarie. Astfel, maximele vor oscila între 9 şi 13 grade. în timp ce minimele se vor încadra între 3 şi 5 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendinţă de scădere până la valori apropiate de normele perioadei, cu medii regionale ale valorilor diurne în general de la -1 grad şi 3 grade şi ale celor nocturne între -6 şi -2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 7 - 11 ianuarie.

În Muntenia, în prima săptămână, valorile termice se vor menţine peste normele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de până la 13 grade, respectiv ale minimelor de la 0 la 4 grade. Pe parcursul săptămânii viitoare, temperatura aerului va avea tendinţă de scădere până la valori apropiate de normele perioadei, cu medii regionale ale valorilor diurne cuprinse între -1 grad şi 4 grade, şi ale celor nocturne de la -8 la -3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 7 - 11 ianuarie.

În Oltenia, până spre mijlocul intervalului, valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai caldă pentru această perioadă, cu medii ale maximelor de 9 - 13 grade şi ale minimelor de 0 - 4
grade. Ulterior, temperatura aerului va fi în scădere până la valori apropiate de norme, cu medii ale valorilor diurne în general de 0 - 4 grade şi ale celor nocturne între -8 şi -4 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în perioada 7-11 ianuarie.

La munte, în prima parte a intervalului analizat, valorile termice vor fi în continuare peste normele perioadei, iar maximele vor fi cuprinse între 1 grad şi 4 grade, în timp ce valorile nocturne vor oscila între -4 grade şi -1 grad. De săptămâna viitoare, temperatura aerului va fi în scădere şi va ajunge la valori apropiate de data din calendar, cu medii ale valorilor diurne în general între -8 şi -3 grade şi ale celor nocturne de la -14 la -8 grade. Probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor va fi ridicată pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în perioada 4 - 10 ianuarie.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri