Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a lansat procedura de achiziţie publică pentru realizarea celei mai ample investiţii a instituţiei în domeniul sportiv - construirea Centrului "Stadionul Tineretului", valoarea estimată a contractului de lucrări ridicându-se la aproape 54 de milioane de euro, inclusiv TVA.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Cosmin Vasile, noul complex va constitui un obiectiv unic în România, prin prisma faptului că va include un velodrom interior, amenajat în conformitate cu standardele competiţionale ale Uniunii Internaţionale de Ciclism, conform Agerpres.ro.

"A fost lansată licitaţia în vederea atribuirii contractului de executare a lucrărilor pentru cel mai modern complex sportiv multifuncţional din România, pe amplasamentul vechiului Stadion "Tineretului". Publicarea în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice a procedurii privind construirea primului velodrom indoor din ţară, parte a unui centru care mai cuprinde spaţii pentru multiple alte sporturi de sală, este vestea începutului de an. Construcţia a fost proiectată cu o capacitate de peste 8.000 de persoane şi va avea, pe lângă velodrom, o pistă de atletism pentru desfăşurarea de competiţii la nivel internaţional, suprafeţe de joc modulare, dar şi o zonă pentru concerte şi alte manifestări artistice. Complexul este prevăzut, de asemenea, cu vestiare, săli de antrenament şi de tratament pentru sportivi, magazine şi locuri de parcare. Termenul de finalizare a investiţiei este de 38 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor", a precizat preşedintele Consiliului Judeţean.

Contractul are o valoare estimată de 225.205.044,92 lei, fără TVA, ofertele putând fi depuse până la data de 6 februarie 2024.

Noul complex, o construcţie cu subsol, parter şi 3 etaje, va avea o suprafaţă totală de peste 34.000 de metri pătraţi şi va asigura condiţiile necesare pentru organizarea de competiţii naţionale şi internaţionale de atletism, ciclism, dar şi volei, baschet, handbal sau tenis de câmp.

Sursa foto: Consiliul Judetean Dolj

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri