Austriecii de la Porr Construct lucrează, în ciuda condițiilor meteo, la primul tunel veritabil forat pe o autostradă din România: cel de la Momaia, pe secțiunea Tigveni-Curtea de Argeș din A1 Sibiu-Piești.

Deși secțiunea are mai puțin de 10 kilometri, cei de la Porr Construct au o sarcină dificilă: realizarea primului tunel veritabil de autostradă din țara noastră, pe dealul Momaia de lângă Curtea de Argeș. Există, din 2013, un așa-zis tunel la Săcel, tot pe A1, dar este practic un deal tăiat și apoi acoperit, nu un tunel printr-un deal sau munte.

Constructorul austriac spune că s-a ajuns la 18% la finalul anului trecut, iar lucrările au reînceput pe 3 ianuarie la tunel. Se lucrează în 4 schimburi, practic 24/24, cu o echipă internațională de specialiști.

Secțiunea 4, Tigveni-Curtea de Argeș, a A1 Sibiu-Pitești ar trebuie să fie deschisă la finalul lui 2026 sau în 2027. Secțiunea 1, Sibiu-Boița, realizată tot de Porr, este gata din 2022. Secțiunea 5 – Curtea de Argeș-Pitești – ar trebui să fie finalizată de WeBuild (Astaldi) anul viitor, deși autoritățile sunt optimiste că s-ar putea circula pe ea, măcar parțial, încă din decembrie anul acesta. Celelalte 2 secțiuni mai au mult până vor fi finalizate.

Sursa foto: CNAIR

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri