Şase ghete de baschet marca Nike Air Jordan, purtate în ani 1990 de fostul superstar al NBA Michael Jordan, au fost vândute la licitaţie pentru suma de opt milioane de dolari, un record pentru acest lot unic, a anunţat casa de licitaţii Sotherby's, citată de AFP.

Este vorba de şase ghete diferite (şi nu de trei perechi) pe care Michael Jordan le-a donat unui responsabil cu comunicarea din cadrul echipei Chicago Bulls, după fiecare dintre meciurile sale decisive care care au permis "taurilor" să câştige şase titluri în NBA, în perioadele 1991-1993 şi 1996-1998.

Preţul de achiziţie atins la licitaţia organizată de Sotheby's la New York, opt milioane de dolari, este un record pentru acest lot atipic şi al doilea înregistrat vreodată la vânzarea unor articolele sportive de colecţie care i-au aparţinut lui Michael Jordan.

Această "Dynasty Collection" a atins "vârful" preţului acestor obiecte sportive de colecţie, a precizat Sotherby's într-un comunicat de presă, fără a furniza, ca de obicei, nicio informaţie despre cumpărătorul acestui lot.

În aprilie 2023, compania magnatului franco-israelian Patrick Drahi a vândut la licitaţie o pereche de ghete de baschet purtată de Michael Jordan în timpul ultimei sale finale NBA cu Chicago Bulls, în 1998, pentru 2,2 milioane de dolari.

Cele şase ghete de baschet vândute vineri sunt Air Jordan VI (1991), VII (1992), VIII (1993), XI (1996), XII (1997) şi un Air Jordan XIV (1998). Ele poartă toate semnătura lui Michael Jordan, considerat unul dintre cei mai mai sportivi din istorie.

Michael "Air" Jordan deţine recordul pentru cel mai scump suvenir sportiv din istoria licitaţiilor (10,1 milioane de dolari, în septembrie 2022). Este vorba de un tricoul pe care jucătorul lui Chicago Bulls l-a purtat în finala NBA din 1998 şi care devansează ca valoare tricoul fotbalistului argentinian Diego Maradona, purtat în sfertul de finală împotriva Angliei. la Cupa Mondială din 1986, vândut cu 9,3 milioane de dolari, în mai 2022.

În luna decembrie anului trecut, o colecţie de şase tricouri purtate de Lionel Messi în cursul campaniei câştigătoare a Argentinei de la Cupa Mondială de fotbal din Qatar, în 2022, s-a vândut cu 7,8 milioane de dolari, reaminteşte Reuters.

Sursa foto: lev radin / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri