Un sondaj realizat de INSCOP Research la comanda agenției de știri News.ro arată că majoritatea românilor sărbătoresc ziua îndrăgostiților și preferă Dragobetele.

Întrebați dacă de obicei sărbătoresc pe 14 februarie de Sfântul Valentin sau pe 24 februarie de Dragobete, 17.6% dintre cei chestionați răspund că pe 14 februarie de Sfântul Valentin, 26.3% pe 24 februarie de Dragobete, iar 14.5% oricare dintre ele (în funcție de disponibilitate/ program). 41.3% declară că nu sărbătoresc aceste zile, iar 0.3% nu știu sau răspund.

Votanții ADU (alianț electorală formată din USR, PMP și FD), tinerii sub 30 de ani și cei inactivi potențial activi, angajații în mediul privat obișnuiesc să sărbătorească pe 14 februarie, de Sfântul Valentin, într-o proporție mai mare decât restul populației. Obișnuiesc să sărbătorească pe 24 februarie, de Dragobete, în special: persoanele cu vârsta de peste 45 de ani, cei inactivi pasivi, angajații la stat. Votanții PSD, femeile, persoanele cu vârsta peste 60 de ani, cei inactivi pasivi și cei care nu utilizează rețelele sociale declară că nu sărbătoresc aceste zile într-o proporție mai mare decât celelalte categorii de populație.

Datele au fost culese de INSCOP în perioada 16 – 24 ianuarie 2024 prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului simplu, stratificat fiind de 1100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.95%, la un grad de încredere de 95%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri