Comunicat de presă: Anunț inițial privind începerea proiectului  “Extindere capacitate producție hidrogen verde prin construire instalație de 6kNm3h hidrogen prin electroliza apei, utilități și organizare de șantier”

Comunicat de presă

28 Martie 2024

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Anunț inițial privind începerea proiectului
“Extindere capacitate producție hidrogen verde prin construire instalație de 6kNm3h hidrogen prin electroliza apei, utilități și organizare de șantier”

Ministerul Energiei, în calitate de coordonator de reforme și/sau investiții pentru Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Pilonul I. Tranziția verde - Componenta 6. Energie și OMV Petrom S.A. în calitate de Beneficiar au semnat contractul de finanțare nr. 154/29.12.2023, ca urmare a selecției ofertei depuse în cadrul procedurii de ofertare concurențială aferente PNRR, Măsura de investiții – Investiția I.2 –Infrastructura de distribuție a gazelor regenerabile (utilizarea gazului natural în combinație cu hidrogenul verde ca măsură de tranziție), precum și capacitățile de producție a hidrogenului verde și / sau utilizarea acestuia pentru stocarea energiei electrice-sub-măsura 2.2 – Sprijinirea investițiilor în construirea de capacități pentru producția de hidrogen verde în instalații de electroliză, Cod Apel PNRR/2023/C6/M Energiei/I2 – Sub-măsura 2.2. (relansat).

Detalii proiect:

  • Obiectivele proiectului vizează punerea în funcțiune a unei instalații noi de electroliză cu capacitatea de 35MW pentru producția a 18,12 MW hidrogen din surse regenerabile și utilizarea acestuia în producția combustibililor cu amprentă redusă de carbon utilizați în transport, precum combustibili sustenabili de aviație (Sustainable Aviation Fuel - SAF), cât și a bio-componentilor tip diesel - uleiul vegetal hidrogenat (Hidrogenated Vegetable Oil - HVO).
  • Valoarea totală a proiectului este de 480.443.092,91 lei, valoarea totală eligibilă este de 357.234.478,05 lei, din care valoarea maximă eligibilă nerambursabilă este de 142.665.500 lei.
  • Proiectul este implementat de către OMV Petrom S.A. în regiunea Sud - Muntenia pe platforma rafinăriei Petrobrazi, strada Trandafirilor, nr. 65, comuna Brazi, jud. Prahova, în perioada 29.12.2023 – 31.12.2025.

Proiectul contribuie la atingerea obiectivelor asumate de România în cadrul PNRR – Componenta C6. Energie, măsura de investiții I.2.

Proiectul susține trecerea la o economie neutră din punct de vedere climatic și contribuie la obiectivele UE în ceea ce privește decarbonizarea pentru anii 2030 și 2050.

Date contact beneficiar:

OMV Petrom S.A., înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J/40/8302/1997, cod fiscal 1590082, cu sediul în Str. Coralilor, nr. 22, (Petrom City), Sectorul 1, București, Cod Poștal 013329, telefon +40 (372) 8 68632, E-mail: office@petrom.com

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri