Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosință de azi, în Sectorul 6. Este a doua fază a Parcului Liniei, transformată și ea într-o adevărată oază de verdeață. Mii de oameni au venit cu mic, cu mare, la inaugurare.

Anul trecut, de 1 Iunie, primul parc al Cartierului Militari și cel mai lung parc liniar din Europa își primea cei dintâi vizitatori. Atunci a fost inaugurată faza I, lungă de 630 de metri și întinsă pe 4,5 hectare. Intrarea se face din Str. Lujerului, între Plaza Mall și Cora Lujerului.

La mai puțin de un an distanță, este dată în folosință a doua fază, dintre Gara Cotroceni și Bd. Doina Cornea. Are o suprafață de 3,5 hectare și o lungime de 580 de metri.

„Din vara anului trecut și până acum am adăugat încă patru hectare de spațiu verde și spații de relaxare pe locul pe care timp de 30 de ani a fost o groapă de gunoi. Sunt aici multe atracții, noi locuri de joacă și spații de relaxare inedite, o pistă de biciclete de aproximativ 1,5 km, inclusiv o pădure urbană. Numai în Faza 2 am plantat 1.500 de arbori.
Astfel, Parcul Liniei a ajuns la peste 8 hectare și este cel mai mare parc deschis după Revoluție în București”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

Ce conține noua bucată de parc, inaugurată azi

  • pistă de biciclete de 585 de metri, în continuare celei din faza 1;
  • 550 de copaci plantați: brazi, pini, tei, salcâmi, pruni, arbori de lalea etc. Ei se adaugă celor 350 de arbori plantați în faza I și formează, împreună, prima pădure urbană amenajată într-o zonă intens locuită;
  • 2.500 de arbuști și mii de flori;
  • suprafața spațiului verde e de 5.093 mp, cu sistem automatizat de irigații;
  • pe o bucată de 5.000 mp, care a fost denumită Liniei 2 bis, au fost amenajate doar alei încadrate de spațiu verde;

  • pumptrack (267 mp);
  • fântână drydeck (64 mp);
  • locuri de joacă;
  • zonă de fitness și de hamace;
  • 9 foișoare (5 de lemn și 4 metalice);
  • bănci de mai multe tipuri;
  • cișmele;
  • 3 rastele de biciclete;
  • 6 pergole metalice;
  • panou informatic.

Încep lucrările la faza III, cea mai mare

De acum, vor fi demarate lucrările la faza trei și ultima, cea mai vastă, de 8 hectare. Primăria Sectorului 6 a finalizat studiul de fezabilitate și a scos deja lucrările la licitație. Ca și la fazele I și II, lucrările vor începe cu igienizarea terenului viran.

Faza trei va fi una spectaculoasă, cu zone de picnic, de hamace, de cățărare, locuri de joacă, terenuri de sport, piațetă urbană, zonă de artă urbană și de evenimente, spații comerciale, dar și o zonă de expoziție CFR.

La final, între Lujerului – Valea Cascadelor – Bd. Doina Cornea, ne vom bucura de cel mai lung parc liniar din Europa (de peste 4,2 kilometri), după modelul parcurilor liniare de la Paris și New York.

Sursa foto: Primăria Sectorului 6

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri