A doua fază a Parcului Liniei din Sectorul 6 al Capitalei a fost inaugurată, edilul Ciprian Ciucu declarând că o groapă de gunoi a devenit, prin acest proiect, un frumos parc în Cartierul Militari.

Bucata de parc inaugurată duminică are o pistă de biciclete de 585 de metri, în continuarea celei din Faza I, o pădure urbană de 1 ha, cu 900 de arbori: brazi, pini, tei, salcâmi, pruni, arbori de lalea. Este prima pădure urbană într-o zonă intens locuită, precizează edilul. În afară de pădure, alţi 550 de copaci au fost plantaţi în Faza II a parcului, iar 350 de arbori au fost plantaţi în Faza I.

În parc sunt plantaţi 2.500 de arbuşti şi mii de flori, iar suprafaţa spaţiului verde e de 5.093 mp, cu sistem automatizat de irigaţii.

Pe o bucată de 5.000 de metri pătraţi, care a fost denumită Liniei II bis, au fost amenajate doar alei încadrate de spaţiu verde.

De asemenea, în Parcul Liniei se găsesc pumptrack (267 mp), fântână drydeck (64 mp), locuri de joacă, zonă de fitness şi de hamace, foişoare smart, dotate cu prize şi WiFi, bănci de mai multe tipuri, cişmele, rastele de biciclete, 6 pergole metalice, panou informatic.

"Ceea ce înainte era o groapă de gunoi a devenit un frumos parc în Cartierul Militari. Parcul Liniei a ajuns la opt hectare, îl face cel mai mare parc din Bucureşti deschis după Revoluţie. Un spaţiu verde cu foarte multe facilităţi de relaxare, avem o pistă de biciclete de 1,5 km, care face legătura din Lujerului şi bd. Doina Cornea, avem locuri de joacă pentru copii, aparate pentru sport în aer liber, mese, oamenii pot să vină să facă un picnic chiar aici. Avem mese de ping pong, de teqball, multe facilităţi, acest parc din Bucureşti poate să devină un parc de referinţă de acum înainte. Avem foişoare în care oamenii pot veni să lucreze în aer liber, au Wi-Fi, au electricitate, au şi umbră. Am plantat undeva la 1.500 de arbori, avem o pădure urbană, o zonă fără maşini, aici nu există trafic, doar spaţiu verde", a transmis primarul Ciprian Ciucu într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 6.

Sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri