Alcătuirea unei liste cu locuri frumoase din Paris nu este deloc o sarcină ușoară, capitala Franței fiind unul dintre cele mai frumoase și vizitate orașe din lume. Și dacă ați experimentat deja cele mai cunoscute dintre aceste atracții, astăzi am făcut un top cu obiective mai puțin mediatizate pe care le puteți vizita într-o vacanță în Orașul Luminilor.

Strada Crémieux

Rue Crémieux Paris

În multe privințe, această stradă pitorească ce face legătura dintre Rue de Lyon și Rue de Bercy nu se confundă cu restul Parisului, ci mai degrabă cu Portobello Road din Notting Hill din Londra sau Burano din Veneția. În trecut, această încântătoare străduță pietruită, ascunsă în arondismentul 12 al Parisului, era un „loc secret” despre care puțini oameni știau. În zilele noastre, însă, Rue Crémieux este o locație din ce în ce mai căutată de fotografi de modă, regizori sau pur și simplu de cei care vor să pună o poză „de multe like-uri” pe Instagram. Strada poartă numele unui avocat, Adolphe Crémieux, un luptător pentru drepturile comunității evreiești din Franța.

La Maison Rose

La Maison Rose Paris

La Maison Rose este unul dintre cele mai frumoase locuri din Montmartre, cartierul boem al Parisului. După cum îi spune și numele, La Maison Rose este o căsuță roz amplasată pe o clădire acoperită cu iederă, la colțul dintre rue de l'Abreuvoir și rue des Saules. Se spune că își datorează culoarea lui Laure Gargallo, fost model al lui Picasso. Când a cumpărat casa la începutul secolului al XX-lea, Laure a vopsit-o în roz înainte de a deschide o cafenea pentru artiști. Astăzi, La Maison Rose este un restaurant local care servește preparate din bucătăria franceză și italiană, cu un meniu care se schimbă în funcție de anotimp, totul într-o abordare eco-responsabilă care favorizează produsele locale.

Parcul Buttes-Chaumont

Parcul Buttes-Chaumont Paris

Parcul Buttes-Chaumont, situat în arondismentul 19 din Paris, este unul dintre cele mai mari spații verzi din Paris. Inaugurat în 1867, sub domnia lui Napoleon al III-lea, acest parc, amenajat că o grădină engleză, a fost proiectat de inginerul Jean-Charles Alphand și se întinde pe o suprafață de aproape 25 de hectare. Parcul a fost conceput pentru a reproduce un peisaj montan, iar rezultatul este unul reușit: între stânci, pășuni de munte și pârâuri, aproape că ai impresia că ai lăsat Parisul în urmă.

Hôtel de Crillon

Hotel Crillon Paris

Hôtel de Crillon, A Rosewood Hotel, este un hotel istoric de lux al Parisului, care a fost deschis în 1909 într-o clădire care datează din 1758. Situat la câteva sute de metri de Champs-Élysées, Crillon, împreună cu Hôtel de la Marine, este unul dintre cele două palate identice de piatră de pe Place de la Concorde. Din 1900, Ministerul francez al Culturii a catalogat Hôtel de Crillon ca monument istoric.

Muzeul Jacquemart-André

Muzeu Jacquemart-André Paris

Muzeul Jacquemart-André este un muzeu mai puțin cunoscut din Paris. Însă, acesta are expuse opere de artă extrem de valoroase precum "Pelerini la Emaus" - Rembrandt, "Fecioara cu Pruncul" - Sandro Botticelli sau "Martiriul Sfântului Sebastian" - Donatello, toate acestea fiind colecționate de Nélie Jacquemart și de soțul ei, Edouard André, în secolul al XIX-lea.

Librăria Shakespeare and Company

Librărie Shakespeare and Company Paris

Shakespeare and Company este o cafenea și o librărie de limbă engleză, situată vizavi de Catedrala Notre-Dame. Loc de întâlnire pentru autorii de limbă engleză încă din 1951, această librărie este o destinație obligatorie pentru toți iubitorii de literatură. Mai mult decât o simplă librărie, a fost și un mic hotel pentru autorii, intelectualii și artiștii vremii, care puteau să se cazeze acolo pentru câteva nopți pentru a da frâu liber creativității.

Fundația Louis Vuitton

Fundația Louis Vuitton

Fundația Louis Vuitton este un important centru de artă contemporană din Paris. Clădirea în formă de barcă cu pânze – proiectată de Frank Gehry – este o capodoperă în sine. Un total de douăsprezece pânze translucide alcătuiesc acest imens velier din sticlă și oțel, care domină Jardin d'Acclimatation. Fundația oferă în mod regulat ateliere creative și alte activități destinate copiilor, în special în zilele de miercuri și în timpul vacanțelor școlare. De asemenea, oferă tururi ghidate ale expozițiilor actuale.

Muzeul Orangerie

Musée de l'Orangerie

Musée de l'Orangerie este o cunoscută galerie de artă cu picturi impresioniste și postimpresioniste, situată în colțul vestic al Grădinii Tuileries, lângă Place de la Concorde. Găzduiește în permanență cele opt picturi murale Water Lilies ale lui Claude Monet. În plus, muzeul găzduiește numeroase opere de artă emblematice ale unor artiști precum Henri Matisse, Paul Cézanne, Pierre-Auguste Renoir, Amedeo Modigliani, Alfred Sisley, Pablo Picasso sau Henri Rousseau.

Hotelul Plaza Athénée

Hôtel Plaza Athénée Paris

Proiectat de Charles Lefebvre, Hôtel Plaza Athénée și-a deschis oficial porțile pe 20 aprilie 1913. Situat pe renumitul bulevard Montaigne din Paris, hotelul Plaza Athénée este un palat luxos cu un centru spa Dior Institute, 5 restaurante, un cocktail bar şi un patinoar sezonier. Hotelul se află la 5 minute de mers pe jos de Bulevardul Champs Elysées.

Cimitirul Père Lachaise

Père Lachaise Paris

Cimitirul Père-Lachaise este cel mai mare cimitir din Paris și unul dintre cele mai cunoscute din lume. În Père-Lachaise sunt înmormântate personalităţi din diverse domenii: George Enescu, Elvira Popescu, Martha Bibescu, Jim Morrison, Edith Piaf, Moliere, Oscar Wilde, Frederic Chopin, Marcel Proust, Honore de Balzac, Maria Callas sau pictorul Amedeo Modigliani.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri