Goodyear se numără printre companiile mari cu o prezență însemnată în România. Deși producătorul american de cauciucuri nu are, în prezent, un centru de producție la noi în țară, Goodyear a poziționat în București un centru integrat ce se ocupă de toate operațiunile „din spatele cortinei” pentru regiunea EMEA. wall-street.ro a stat de vorbă cu Patrick Slattery, omul de la cârma Goodyear Shared Services Center București pentru a afla cum va crește echipa și pe cine caută compania.

Industria producătoare de cauciucuri a trecut prin mai multe provocări în ultimii ani, de la pandemie și până la războiul din Ucraina, dar lucrurile pare că au reintrat pe un făgaș normal, cel puțin dacă privim asupra activității firmelor din domeniu ce activează și în România. Recent, Goodyear a anunțat că-și va extinde echipa din România, vizând un program accelerat de angajări în 2024 și 2025 care va acoperi ariile operaționale ale Goodyear Shared Services Center din Capitală ce serveșe operațiunile companiei din regiunea EMEA.

„În România, primul birou [al Goodyear] a fost cel de Vânzări, deschis din 1999, și apoi a urmat biroul de Shared Services (actualul Shared Services Center), deschis în 2011, care deservește întreaga regiune Europa, Orientul Mijlociu și Africa, oferind servicii de suport în domeniile Finance, Procurement, Supply Chain, Sales, IT, Legal și HR”, explica, în cadrul unei întâlniri cu presa, Irina Ciucioi-Badea, fostul Manager General al Goodyear Shared Services Center București.

Din august, Ciucioi-Badea a fost succedată de Patrick Slattery, anterior CFO pe Asia-Pacific pentru divizia Cooper Tires. Americanul a venit pentru a pune umărul la dezvoltarea efectivelor de la București în urma deciziei Goodyear de a crea în jur de 480 de locuri de muncă noi, majoritatea în Capitală, pentru a susține evoluția din regiune.

„Suntem foarte mândri de echipa pe care am reușit să o clădim, aici la București, în ultimii 10 ani și consider că există, în continuare, o adevărată pepinieră de talente în România, fapt care ne-a și motivat să venim aici”, a spus Slattery, care și-a început activitatea în noul său rol în luna august. „În prezent, ne concentrăm cel mai mult pe acest proces de transformare și pe oportunitățile de creștere care vin la pachet în această perioadă”, a adăugat acesta într-o discuție din cadrul Galei wall-street.ro 2023: Lessons Learned.

O activitate integrată ce funcționează după calapodul viziunii unitare a companiei

Goodyear Shared Services Center din Capitală colaborează cu celelalte hub-uri Goodyear din regiunea EMEA și oferă servicii integrate, compania căutând să recruteze în mai multe arii. „Avem nevoie să angajăm agresiv și, de aceea, venim către piață cu o ofertă variată, dar avem mai ales nevoie să creștem echipa de Finance, Accounting și cea care se ocupă de lanțurile de aprovizionare”, a explicat Slattery, care a subliniat că cea mai mare provocare este găsirea candidaților potriviți.

„Ne așteptăm ca acest proces să dureze întreg anul viitor și, cel mai probabil, se va încheia cândva în 2025. Noi vizăm, în primul rând, candidați din București, dar oricine care ne abordează este privit la fel”, a spus acesta. „Cel mai important este ca, în urma acestui proces de transformare, să integrăm mai bine toate procesele în abordarea unitară pe care compania o pune în practică pentru a obține o eficientizare a costurilor și a timpilor de răspuns într-o piață în continuă mișcare”.

Slattery a spus că automatizarea are rolul ei în drumul către un business mai eficient, dar că ea vine ca un element complementar pe lângă capitalul uman. „Avem procese automate - pe care noi le numim roboți - care sunt menite să completeze sarcinile repetitive, care doar răpesc din timpul angajaților. Astfel, echipa noastră se poate concentra pe operațiuni cu valoare adăugată mai mare”, a spus managerul general al Goodyear Shared Services Center București care a adăugat că producătorul de cauciucuri urmărește constant toate evoluțiile în zona de inteligență artificială pentru a vedea cum se pot integra noile tehnologii în funcționarea afacerii.

Sursă foto: Karolis Kavolelis / Shutterstock.com

La nivel global, Goodyear are o echipă formată din 72.000 de angajați și își împarte producția în 57 de fabrici aflate în 23 de țări. La noi, compania cu sediul în Akron, Ohio, mai caută oameni, așa cum am menționat și pe partea de Legal, Achiziții, Program Management și Customer Support.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Mihai Fira
Mihai Fira este reporter auto Wall-Street.ro din toamna lui 2022. Înainte de a se alătura echipei, Mihai a colaborat cu mai multe publicații din domeniul auto, atât românești cât și străine. El și-a început cariera ca jurnalist în mediul online, ca editor al site-lui Pitstops.ro, cel mai important portal românesc de motorsport din România. Mihai a colaborat și cu BMWBlog.ro, sursa oficială de știri despre producătorul bavarezi, dar și cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri