Singapore și-a revendicat titlul de cel mai scump oraș pentru cei care trăiesc un stil de viață luxos, așa cum arată un raport recent al Julius Baer Group. Singapore a reușit să depășească Shanghaiul și să-și asigure primul loc, marcând pentru prima dată când orașul-stat asiatic a atins prima poziție. În anul precedent, s-a clasat pe locul cinci, iar în 2021, a ocupat locul nouă. Iată care este topul celor mai scumpe zece orașe din lume, în vara lui 2023.

Guvernul din Singapore a transformat efectiv orașul într-o destinație potrivită pentru persoanele cu adevărat înstărite, atrăgându-i să se stabilească și să lucreze acolo. Cu toate acestea, acest lucru a dus la o creștere a prețurilor în diferite sectoare, conform analizei efectuate de experții Julius Baer, notează Greek Reporter.

Analiștii au constatat că orașul-stat, cu o populație de puțin peste 5,5 milioane de locuitori, se confruntă cu cheltuieli importante în diverse aspecte ale vieții de zi cu zi. Acestea includ chirii scumpe, prețuri ridicate ale locuințelor, taxe școlare substanțiale, taxe auto și costuri generale de trai foarte ridicate. În plus, costul asigurării de sănătate esențiale în Singapore este mai mult decât dublu față de media globală, potrivit analiștilor.

La polul opus, EMEA, regiunea care cuprinde Europa, Orientul Mijlociu și Africa, a devenit locul cel mai rentabil pentru a duce o viață confortabilă, marcând o schimbare semnificativă, potrivit raportului.

Clasamentul dezvăluie o scădere a accesibilității orașelor europene, inclusiv Londra, care coboară de la poziția anterioară de locul doi pe locul patru.

Între timp, Dubai se confruntă cu o ascensiune remarcabilă în clasament, asigurându-și locul șapte și depășind Zurich-ul, care acum se află pe fosta poziție a Dubaiului, locul 14.

În America, orașul New York a cunoscut o avansare notabilă, sărind de la locul 11 la poziția a cincea. În mod similar, Miami a urcat opt locuri, asigurându-se pe locul 10.

În plus, animatul oraș brazilian São Paulo a atins o etapă semnificativă, intrând în top zece pentru prima dată, asigurându-și locul 9.

O adăugare recentă la index, Santiago de Chile, se alătură listei pe locul 23.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri