Cele mai bune modalitati prin care liderii isi motiveaza echipa

Una dintre cele mai apreciate aptitudini ale unui lider este capacitatea sa de a inspira si motiva echipele. Ca lider, trebuie sa conduci prin puterea exemplului, iar tonul dat de tine sa rezoneze cu restul angajatilor.

Deci care este cea mai buna modalitate de a inspira echipa? Pentru inceput, arata-le ca iti pasa de fiecare dintre ei in parte cel putin la fel de mult cat iti pasa de business. Acest lucru implica sa le adresezi intrebari despre viata personala, sa ii cunosti si in afara locului de munca.

Condu atat cu capul, cat si cu sufletul, gandeste-te in mod egal la business si la fiecare angajat in parte, balanseaza empatia cu managementul. Va trebui sa gasesti continuu modalitati prin care sa sprijini dezvoltarea personala a angajatilor, sa ii asculti si sa apreciezi fiecare sugestie sau critica a fiecarui membru al echipei.

Ai nevoie de inspiratie? Vino la Fast Forward Business Summit sa urmaresti numerosi antreprenori care au reusit sa isi duca business-ul peste hotare. De asemenea, iti poti inscrie si afacerea in concursul de pitch-uri, avand sansa sa iti prezinti proiectul in finala din 4 octombrie.

Ai probleme in a inspira echipa? Nu te ingrijora, studiile arata ca leadership-ul este ceva ce poate fi invatat.

Citeste si:
Sediu nou si echipa marita pentru producatorul de pungi vid din Iasi
Barrier Vacuum Bags,...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

De fapt, doar 24% din aptitudinile de lider sunt genetive, restul de 76% putand fi invatate. Per total, principalele caracteristici ale unui lider sunt empatia, abilitatea de a sta calm atunci cand este stresat, capacitatea de a asculta si de a ramane ancorat in realitate, balansul.

Vezi in infograficele de mai jos mai multe caracteristici ale unui lider.

Citeste si:
Path-Finder lansează o platformă care face legătura între firme și...
Path-Finder lansează...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri