Baza, careia Ryanair ii va aloca o aeronava (o investitie de 100 milioane doalri), va fi operationala incepand cu 1 Noiembrie. De pe aeroportul banatean vor fi operate 7 noi rute catre Berlin, Bruxelles Charleroi, Dusseldorf Weeze, Frankfurt Hahn, Londra Stansted, Milano Bergamo, dar si o noua ruta catre Bucuresti cu o frecventa de doua zboruri pe zi. Prima baza romaneasca a Ryanair va servi 575.000 de noi clienti pe an, respectiv va sustine 430 de locuri de munca, conectate activitatilor Aeroportului International Timisoara.

"Pentru a sarbatori noua noastra baza din Timisoara, scoatem la vanzare peste 100,000 de locuri, la tarife incepand de la 19,99 euro pentru calatorii in noiembrie si decembrie, si rezervari pana la miezul noptii, marti, 19 Ianuarie", a declarat David O’Brien, chief commercial officer, Ryanair.

La un pret de 20 de euro/zbor, Ryanair devine un concurent puternic pentru Tarom, singura care opereaza zboruri in prezent pe ruta Timisoara-Bucuresti, la un pret mult mare. Spre exemplu, la o simpla simulare pe site-ul Tarom, un zbor Timisoara-Bucuresti in februarie costa 78 de euro.