Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) si-a exprimat intentia de a deveni membra a Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) si sustine ideea unificarii tuturor patronatelor din turism intr-o singura organizatie, a anuntat un comunicat al ANAT.
"Patronatul ANAT isi exprima intentia de a deveni membru FPTR, urmand ca decizia finala sa fie luata, conform prevederilor statutare, cu ocazia Adunarii Generale din aprilie 2007", se spune in comunicatul ANAT.
"in prezent se simte, la nivel national, necesitatea unei Federatii Patronale din Turismul Romanesc puternica, organizatie care sa cuprinda toate patronatele de profil, cu scopul de a reprezenta, promova si proteja, unitar si profesional, interesele turismului romanesc", se mai afirma in comunicat preluat de NewsIn.

"Patronatul ANAT va milita ca FPTR sa se alinieze conceptual, statutar si operational la standardele de calitate ale vietii asociative impuse de Uniunea Europeana, sa fie un partener activ si constructiv in demersurile de dezvoltare a turismului romanesc", se mentioneaza in finalul comunicatului ANAT.

Mai multe asociatii profesionale din turism, printre care ANAT si FPTR, au cerut, in in repetate randuri, in 2006, reinfiintarea Ministerului Turismului ca structura de sine-statatoare sau trecerea Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) in subordinea directa a primului ministru. Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT), din Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), este, in continuare, lipsita de un presedinte, in urma demisiei lui Ovidiu Marian. Potrivit unor surse din coalitia de guvernare, numirea noului presedinte al Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), post vacant in urma demisiei lui Ovidiu Marian, ar intarzia din cauza neintelegerilor dintre PNL si ministrul transporturilor, Radu Berceanu (PD), asupra acestui subiect.

Pe data de 1 august 2006, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), Ovidiu Iuliu Marian, si-a depus demisia, la Cancelaria primului ministru, iar demisia i-a fost acceptata de premierul Calin Popescu Tariceanu. Ovidiu Marian si-a dat demisia imediat dupa prezentarea strategiei de dezvoltare in domeniu pentru perioada 2007-2013, document care arata ca Romania este clar depasita de statele vecine in ce priveste indicele de competitivitate al industriei turistice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri