Calatoriile cu FlixBus, in crestere cu 50% la nivel global fata de 2017

Numarul romanilor care aleg sa calatoreasca cu autocarul in strainatate este in crestere de la an la an. Destinatiile preferate de pasagerii care au calatorit din Romania in lunile de vara au fost Ungaria, Germania, Bulgaria, Austria si Franta, potrivit statisticilor FlixBus.

Budapesta este orasul care a atras cei mai multi pasageri din Romania in aceasta perioada. Topul destinatiilor preferate de romani este completat de Viena si Sofia. Pentru toate aceste trei destinatii sunt disponibile linii de noapte.

Pe de alta parte, tarile din care au calatorit cei mai multi europeni in Romania au fost: Ungaria, Germania, Bulgaria, Franta si Polonia.

"Ne bucuram ca autocarul devine prima optiune de transport pentru calatoriile pe distante lungi pentru tot mai multe persoane. Pe langa imbunatatirea imaginii calatoriei cu autocarul, extinderea retelei FlixBus urmareste si sa conecteze cat mai multe orase mici din Europa", a declarat Andre Schwammlein, CEO si co-fondator al FlixMobility.

Destinatiile de vacanta populare in 2018

Transportul cu autocarul pe distante lungi in Europa a inregistrat o crestere de 50% fata de aceeasi perioada din 2017, potrivit datelor FlixBus. Mai mult, toate tarile din reteaua FlixBus au inregistrat o crestere a numarului de pasageri in ultimul an.

Citeste si:
FlixBus reia cursele cu autocarul din și spre România din 19 iunie
FlixBus reia cursele cu...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Destinatiile favorite ale pasagerilor FlixBus la nivel european in vara anului 2018 au fost: Berlin, Paris, Frankfurt, Viena, Amsterdam, Roma si Milano.

Retelele FlixBus si FlixTrain operezeaza peste 300.000 de conexiuni zilnice in peste 2.000 de destinatii. Mai mult de 100 de milioane de pasageri au calatorit cu FlixBus de cand compania si-a inceput activitatea in 2013.

Citeste si:

FlixBus, curse directe catre Spania si Italia din Romania

Citeste si:
FlixBus lanseaza noi curse din Romania
FlixBus, curse directe catre...

Sursa foto: flixbus.de

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri