Compania FlixBus a inregistrat o crestere de 60% a numarului de rezervari pentru calatoriile din perioada Craciunului si a Anului Nou fata de 2017. Pentru a face fata cererii ridicate din perioada Sarbatorilor, furnizorul de mobilitate a marit capacitatea unor conexiuni populare precum Berlin-Praga si Berlin- Dusseldorf.

Statisticile FlixBus arata ca tot mai multe persoane folosesc optiuni de transport in comun in Europa. Tendinta este aceea de a inlocui autoturismele personale cu mijloace de transport in comun, mai ales in cazul calatoriile pe distante lungi.

"Cresterea numarului de rezervari pentru perioada sarbatorilor de iarna din acest an confirma ca se mentine trendul potrivit caruia tot mai putine persoane folosesc autoturismul personal pentru a calatori", a declarat Andre Schwammlein, co-fondator si CEO FlixMobility.

FlixBus a suplimentat numarul autocarelor spre Romania

In Romania, FlixBus a marit capacitatea flotelor pe rutele dinspre orase precum Viena, Budapesta, Praga, Stuttgart si Angers pentru a se asigura ca pasagerii vor ajunge la destinatia dorita. Operatorul a suplimentat numarul autocarelor in saptamana de dinaintea Craciunului, cat si in perioada 31 decembrie – 6 ianuarie.

Cea mai mare crestere a numarului de pasageri care calatoresc spre Romania se inregistreaza in zilele dinaintea Craciunului, 22-23 decembrie, potrivit datelor din 2017. Cele mai solicitate date de calatorie sunt cele cuprinse in intervalul 12 – 23 decembrie. Incepand cu data de 16 decembrie se observa deja un trend ascendent in ceea ce priveste numarul rezervarilor. Cei mai multi pasageri care calatoresc in Romania sunt din tari precum Germania, Austria si Ungaria.

Citeste si:
FlixMobility a transportat 62 milioane de pasageri in 2019
FlixMobility a transportat 62...

Principalele orase spre care se indreapta romanii care se intorc in tara cu autocarele verzi in perioada sarbatorilor sunt Bucuresti, Sibiu, Cluj-Napoca, Miercurea Ciuc si Timisoara.

La nivel global, potrivit numarului de rezervari, cele mai populare destinatii in perioada sarbatorilor continua sa fie destinatii renumite din Europa. Pentru Anul Nou, cei mai multi pasageri FlixBus vor calatori la Berlin, Praga, Munchen, Hamburg si Amsterdam.

Sursa foto: flixbus.de

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Primul autocar care foloseste energia solara pentru alimentare
Setari Cookie-uri