Compania FlixBus a inregistrat o crestere de 60% a numarului de rezervari pentru calatoriile din perioada Craciunului si a Anului Nou fata de 2017. Pentru a face fata cererii ridicate din perioada Sarbatorilor, furnizorul de mobilitate a marit capacitatea unor conexiuni populare precum Berlin-Praga si Berlin- Dusseldorf.

Statisticile FlixBus arata ca tot mai multe persoane folosesc optiuni de transport in comun in Europa. Tendinta este aceea de a inlocui autoturismele personale cu mijloace de transport in comun, mai ales in cazul calatoriile pe distante lungi.

"Cresterea numarului de rezervari pentru perioada sarbatorilor de iarna din acest an confirma ca se mentine trendul potrivit caruia tot mai putine persoane folosesc autoturismul personal pentru a calatori", a declarat Andre Schwammlein, co-fondator si CEO FlixMobility.

FlixBus a suplimentat numarul autocarelor spre Romania

In Romania, FlixBus a marit capacitatea flotelor pe rutele dinspre orase precum Viena, Budapesta, Praga, Stuttgart si Angers pentru a se asigura ca pasagerii vor ajunge la destinatia dorita. Operatorul a suplimentat numarul autocarelor in saptamana de dinaintea Craciunului, cat si in perioada 31 decembrie – 6 ianuarie.

Cea mai mare crestere a numarului de pasageri care calatoresc spre Romania se inregistreaza in zilele dinaintea Craciunului, 22-23 decembrie, potrivit datelor din 2017. Cele mai solicitate date de calatorie sunt cele cuprinse in intervalul 12 – 23 decembrie. Incepand cu data de 16 decembrie se observa deja un trend ascendent in ceea ce priveste numarul rezervarilor. Cei mai multi pasageri care calatoresc in Romania sunt din tari precum Germania, Austria si Ungaria.

Principalele orase spre care se indreapta romanii care se intorc in tara cu autocarele verzi in perioada sarbatorilor sunt Bucuresti, Sibiu, Cluj-Napoca, Miercurea Ciuc si Timisoara.

La nivel global, potrivit numarului de rezervari, cele mai populare destinatii in perioada sarbatorilor continua sa fie destinatii renumite din Europa. Pentru Anul Nou, cei mai multi pasageri FlixBus vor calatori la Berlin, Praga, Munchen, Hamburg si Amsterdam.

Sursa foto: flixbus.de

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri