Consiliul Judetean Buzau a aprobat, joi, un proiect de hotarare privind realizarea unui parc balnear in statiunea Sarata Monteoru, cu sprijinul financiar al Ministerului Turismului.

Potrivit presedintelui CJ Buzau, Petre Emanoil Neagu, initiatorul proiectului, in urma noilor dotari statiunea Sarata Monteoru va fi relansata pentru turismul national si international.

"Parcul balnear urmeaza a fi construit pe o suprafata de 10,52 hectare si urmeaza sa dispuna de spatii destinate tratamentelor balneo-medicale, centre SPA, precum si de spatii de cazare si unitati de alimentatie publica. In aceeasi zona vor fi amplasata terenuri de tenis si spatii amenajate pentru activitati sportive de interior. Vor mai fi amenajate parcuri de aventura, un amfiteatru pentru activitati culturale, dar si spatii destinate tratamentului si recuperarii, cu cabinete medicale de diferite specializari", a declarat Petre Emanoil Neagu, potrivit Agerpres.

Presedintele CJ Buzau a mai spus ca proiectul va beneficia de sprijinul financiar al Ministerului Turismului, dar se ia in calcul ca intreaga investitie sa fie suportata din bugetul CJ.

Citeste si:
Voucherele de vacanta vor fi acordate pe card
Voucherele de vacanta vor fi...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Cati bani cheltuiesc turistii straini in Romania