In urmatorii trei ani, obiectivul TAROM ar trebui sa fie eficientizarea activitatii. Operarea de curse lung-curier, adica zboruri catre Statele Unite sau China, ar trebui luata in calcul abia peste cel putin 5 ani, potrivit unui draft al raportului privind acordarea unui ajutor de stat catre compania aeriana TAROM realizat de PwC luna trecuta si obtinut de G4Media. Sigur, asta in lipsa unei decizii politice care sa nu tina cont de situatia financiara proasta a companiei de stat. TAROM inregistreaza pierderi din 2008 incoace.

Pe „termen lung (>5 ani) obiectivele TAROM ar putea fi deschiderea de rute long-haul catre vest (ex. New York) si catre est (ex. India, China) si transformarea OTP (Aeroportul International Henri Coanda, n.red) intr-un hub regional. Aceasta poate fi considerata o optiune, doar dupa atingerea profitabilitatii si stabilizarea companiei, avand in vedere faptul ca anual costurile ar putea fi intre 12 – 18 milioane USD (in functie de modelul de operare, de sloturile primite si de capacitatea de a capta traficul)”, scrie in documentul citat, scrie G4Media.ro.

Fostul sef al companiei aeriene de stat, Madalina Mezei, declara, pentru Stirile PROTV, in urma cu 2 luni ca TAROM va avea din vara anului viitor zboruri catre Statele Unite cu o aeronava luata in leasing operational pe o perioada de sase luni cu posibilitate de prelungire. Acelasi lucru era sustinut si de ministrul transporturilor de la acea data, Razvan Cuc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri