O staţiune populară lângă Lisabona intenţionează să fie prima din Portugalia care îşi va testa toţi cei 200.000 de locuitori pentru anticorpi la noul coronavirus pentru a încerca să-i ajute să se bucure de un sezon estival cât mai normal în pofida crizei declanşate de pandemia de COVID-19, relatează Reuters.

Oraşul Cascais speră să efectueze 5.000 de teste pe săptămână în urma unui acord cu firma farmaceutică Roche. Fiecare test costă cinci euro şi este plătit de municipalitate şi de mai mulţi patroni, a declarat viceprimarul Miguel Pinto Luz.

"Acest tip de iniţiative cresc încrederea oamenilor, care este necesară acum când încercăm să repornim economia", a spus Pinto Luz înainte de a fi testat, scrie Agerpres.

Testarea în masă este avută în vedere de multe ţări pentru a accelera repornirea economiilor.

Portugalia, care până acum a înregistrat aproape 30.000 de cazuri şi 1.277 de decese, a început să ridice gradual restricţiile instituite de la jumătatea lunii martie pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

Deşi testele arată cine a fost infectat cu COVID-19, nu este încă clar dacă prezenţa anticorpilor conferă imunitate permanentă.

Pentru a determina locuitorii să iasă din nou afară în siguranţă, autorităţile din Cascais au venit cu diverse iniţiative, între care un târg alimentar atent controlat, călătorii cu autobuzul gratuite, distribuitoare automate pentru măşti şi stabilirea unor perimetre separate pe iarbă pentru ca oamenii să poată sta la soare şi face picnicuri

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri