Polonezii, care operează zboruri și în țara noastră, au fost cei mai punctuali din Europa în primele 6 luni ale acestui an. Dar sunt pe cale să fie detronați de o linie aeriană low-cost puțin cunoscută la noi.

În prima jumătate a anului 2023, LOT a înregistrat cele mai puține întârzieri, conform Cirium, cea mai importantă compania de analiză a datelor legate de sectorul aviației comerciale. Polonezii au avut o rată a punctualității de 87,02% raportat la 46.500 de zboruri. Pe locul 2 a fost Austrian Airlines (86.3% la 52,000 zboruri), urmată de Iberia (85.42%, dar la 82.000 de zboruri).

Din urmă vine totuși puternic Norwegian Air Shuttle, a doua linie aeriană ca mărime din Scandinavia și a patra linie low-cost din Europa. În mai, norvegienii au reușit să fie chiar pe primul loc ca punctualitate, atingând aproape 90%, dar în iunie au căzut pe locul 2.

Toate aceste companii au și un procent foarte mic de anulări ale curselor.

Ce linii aeriene au avut cele mai puține întârzieri în 2022

În 2022, topul cele mai punctuale linii aeriene europene a fost dominat de spanioli: pe primul loc s-a clasat Iberia, urmată de Air Europa și Vueling, conform datelor Cirium.

La nivel global, Avianca, din Columbia, este pe primul loc la punctualitate, urmată de LATAM (cea mai mare companie aeriană din America Latină, cu sediul în Chile) și de Qatar Airways.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri