Grupul hotelier si de servicii Accor a anuntat o crestere a profitului net cu 76,2%, la 883 milioane euro in 2007, sustinut de castigurile de capital si a anuntat ca tinteste sa returneze inca 750 milioane euro catre actionari.

Grupul hotelier cu cea mai mare valoare de piata din Europa a anuntat ca profitul operational inainte de taxe si de elementele unice a crescut cu 25%, la 907 milioane euro, fata de 727 milioane euro in 2006. Din grupul Accor fac parte lanturile hoteliere Sofitel, Ibis si Mercure.

Rezultatele nu au fost surprinzatoare, dupa ce grupul a anuntat in ianuarie ca estimeaza un profit operational inainte de perceperea taxelor "usor peste 900 milioane euro", comparativ cu previziunile anterioare, de 870-890 milioane euro.

Accor a mai transmis ca a propus majorarea dividendelor de baza cu 14%, la 1,65 euro/actiune, dividende bonus de 1,50 euro/actiune si o rascumparare de actiuni in valoare de 400 milioane euro.

Castigurile inainte de taxe, depreciere, amortizari si chirii, o masura cheie in domeniul hotelier, au avansat cu 11,4%, la 2,321 miliarde euro.

Accor a cautat sa calmeze temerile ca o incetinire economica determinata de Statele Unite ar putea afecta afacerile grupului, ingrijorari ce au dus la o vanzare masiva a actiunilor in ultimele sase luni.
Accor a anuntat ca pasii urmati pentru vanzarea proprietatilor hoteliere si transferarea acestora in chirii fixe sau variabile fac grupul mai "rezistent la ciclurile economice" si ca afacerile au inceput bine anul 2008.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Setari Cookie-uri