Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) va contracta 143 de proiecte ce vor beneficia de o finantare europeana nerambursabila de 108,11 milioane lei.
Cele mai multe proiecte selectate spre aprobare (104) au fost pentru construirea sau modernizarea structurilor de cazare, scrie NewsIn.

"Valoarea publica totala a acestor proiecte depuse depaseste 78,53 de milioane de lei. Totodata, pentru investitiile in infrastructura turistica locala (centre de informare, marcaje turistice, etc), au fost depuse 31 de proiecte cu o valoare publica totala de 23,27 de milioane de lei", potrivit APDRP.

Finantarea nerambursabila in cadrul acestei masuri de investitii poate reprezenta pana la 70% din valoarea totala eligibila a investitiei, dar nu va depasi 200.000 de euro.

Cea mai mare valoare nerambursabila a unui proiect selectat spre a fi contractat este de peste 860.000 lei si se refera la construirea unei pensiuni si promovarea valorilor turistice in zona de implementare a proiectului, iar cea mai mica este de aproximativ 250.000 de lei si vizeaza amenajarea unei gospodarii agroturistice.
.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Fonduri nerambursabile de 5 mld.euro pentru dezvoltarea rurala
Setari Cookie-uri