eMag, cel mai mare jucator din eCommerce-ul local, va angaja anul acesta inca 300-400 de oameni, cautand in special specialisti pe zonele de data scientists si business intelligence, conform lui Iulian Stanciu, CEO al companiei.

“Suntem in proces continuu de talente”, puncteaza el. eMag are in prezent peste 1.000 de angajati.

In medie, un programator al eMag are salariu de 7-8.000 de lei. Sistemul de bonusari variaza de la departament la departament. “In zona de tech, de exemplu, nu oferim bonusare, intrucat ar fi foarte greu de cuantificat si masurat. Ne bazam pe salariile solide si, de asemenea, de bunavointa angajatilor si capacitatea sefilor de departamente”, explica Iulian Stanciu.

In zonele comerciale, sistemul de bonusari este clar, tinand de cat vinde fiecare angajat. “Avem o angajata, in showroom-ul de la Cluj-Napoca, care reuseste sa vanda garantii extinse, luna de luna, de mii de lei. In cazul garantiilor extinse, marjele noastre de profit sunt mai mari, asa ca putem oferi si bonificatii mai solide. Astfel, ea primeste bonusuri lunare de 3-4.000 de lei, peste salariul ei de baza, de circa 1.500 de lei”, spune, zambind, Stanciu. “Nu, nu spunem cine este persoana respectiva!”, glumeste el.

35% din business, de pe mobile

eMag a inregistrat anul trecut, doar in Romania, venituri de circa 350 de milioane de euro. Circa 51% din totalul de vizite de pe site vine din mobile. Per total, 35% din business (vanzari) vine din mobile, o pondere impresionanta.

Circa 48% din vanzari au in componenta cel putin o cautare. “Principalele surse de trafic pentru noi sunt traficul direct, apoi Google, Facebook, newsletter si Profitshare. Interesant este ca bannerele traditionale, pe langa trafic, construiesc si awareness. De exemplu, nu multi ar asocia eMag cu covoarele. Lumea s-ar duce mai degraba la magazine de mobila sau decoratiuni interioare, insa dupa o campanie extinsa de bannere in care prezentam covoarele pe care le vindem noi, aceasta perceptie s-ar putea schimba”, explica Stanciu.

Ramai pe wall-street.ro pentru mai multe informatii cheie oferite de liderul pietei, eMag. Principalii concurenti ai retailerului sunt Altex, Cel.ro, EvoMag sau Elefant.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri