Daca Guvernul punea impozit pe cifra de afaceri, eMag ar fi fost la un pas de “la revedere”, spune, plastic, Iulian Stanciu, CEO si actionar eMag, companie care angajeaza in prezent peste 4.000 de oameni. “Noi speram sa nu fie facute toate modificarile anuntate la codul fiscal”, isi exprima acesta speranta.

Totodata, Iulian Stanciu subliniaza ca este o greseala (din partea Guvernului –n.r.) sa “dai fix in industria cu cea mai dinamica crestere la PIB si cea mai mare crestere globala, si sa alungi investitorii, sa-i sperii, sau sa afectezi negativ companiile acestora”.

Iulian Stanciu reitereaza ce au spus si altii din mediul de business de-a lungul ultimelor luni. Lipsa de predictibilitate “doare rau”, intrucat eMag, ca majoritatea altor companii, incearca sa construiasca planuri pe termen lung.

Implementarea codului fiscal in forma actuala ar duce ori la scaderea salariilor celor care lucreaza in IT cu circa 10%, fie la cresterea cheltuielilor angajatorului cu aceeasi pondere, completeaza Iulian Stanciu.

El critica astfel, voalat, actiunile lipsite de predictibilitate si de sens economic ale Guvernului din ultima perioada.

Cu toate acestea, Iulian Stanciu spune ca apartenenta la NATO si UE sunt lucruri greu de schimbat (negativ) de catre un Guvern. “Intr-adevar, ei ne pot ingreuna cresterea, daca nu punem ideea de economie digitala pe primul plan, sa o facem prioritara”.

El da exemplul Chinei, unde economia digitala a ajuns sa aduca 30% din PIB-ul statului asiatic. “Mai mult, in China 10% din plati sunt facute cu telefonul mobil. Deci NU cred ca eCommerce-ul va avea de suferit in viitor”, incheie, pe un ton optimist, seful celui mai mare business online din tara.

Citeste luni un articol in extenso cu seful eMag, in care vei afla investitiile companiei din ultimul an, ce planuri de expasiune are, dar si in functie de ce factori seteaza preturile cel mai mare magazin online din tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri