eMAG vrea să automatizeze cât mai mult procesele, iar ediția din 2022 a Black Friday a fost un prilej pentru a prezenta investițiile companiei în acest domeniu, investiții de care ar putea beneficia și sellerii din marketplace.

”Am studiat toate soluțiile logistice disponibile în piață, iar sistemul implementat de noi aș spune că e peste ce are Amazon”, a declarat Iulian Stanciu, preşedintele executiv al eMAG.

Compania a inaugurat, înaintea ediției din 2022 a Black Friday, un depozit logistic considerat o referință la nivel european, la Joița (județul Giurgiu).

Depozitul, care va deservi România, Bulgaria și Ungaria, are 10 kilometri de bandă transportoare, 28 de stații de picking și 432 de roboți tip ”shuttle”, plus un braț robotic. Acest braț, spun reprezentanții companiei, poate să crească numărul operațiunilor de picking de la 400-450 pe oră, cât poate face un om, la aproape 750.

De asemenea, eMAG ar putea introduce o stație automată de împachetare. ”Am început să ne uităm la volumul de aer din colete, pentru că mașinile transportă volume, nu greutate. Acolo trebuie să optimizăm mult, la un moment dat aveam 70% aer. Am redus dimensiunea coletelor, dar putem reduce și mai mult prin mașini care taie cartonul fix pe dimensiune”, spune Iulian Stanciu.

eMAG se concentrează acum și pe zona de marketplace, pentru a le oferi aceste servicii automatizate și sellerilor, astfel încât un produs comandat de la aceștia să ajungă a doua zi la client. Practic, eMAG le propune să se ocupe de toată partea de preluare a coletelor de pe raft, împachetare, trimitere către companiile de curierat, astfel ca sellerii din markeplace să se concentreze doar asupra afacerii lor

Sursa foto: wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Radu Pircă
Radu Pircă a lucrat în presa scrisă, online, TV și radio la ProTV, Cotidianul, stirileprotv.ro, ProFM, Jurnalul și Cultura, printre altele. A ținut seminarii de istoria gândirii politice și istorie politică și a publicat articole de istorie în România și Franța. Este absolvent de Științe Politice, în cadrul SNSPA.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri