Comentarii pe articolul Leul si-a revenit usor in sedinta de ieri


RON - USD evolutie spectaculoasa

Ovidiu Costin Daianu la 8 Octombrie 2008, ora 15:51
RON - USD evolutie spectaculoasa
Urmaresc de ceva timp pe piata valutara evolutia cursului RON - moneda americana. Pe scurt listata ca USD RON. Evolutia acesteia in contextul unei economii romanesti puternice este spectaculoasa pe putin. Spun asta deoarece in urma cu o saptamana (pe 2 Oct. 2008) cursul de schimb era la 2.6 sau 2.60-2.65 intre aceste limite oricum.
De atunci a inceput sa creasca in contextul unei cresteri a USD fata de Euro. Deprecierea euro de la 1.41 fata de dolar catre 1.35 minimul de ieri a determinat o crestere a dolarului fata de RON peste maximul ultimilor 3 ani practic atingand 2.95 in sedinta de luni 6-Oct.
In continuare se pare ca RON-ul s-a apreciat usor ieri insa nu pentru mult timp, la deschidere azi dimineata era din nou la 2.90. Pe masura ce scriu tocmai a atins un minim de 2.65 ce ar putea insemna o interventie a BNR desi neconfirmata inca. Oricum a fost doar temporara iar valoarea a ajuns inapoi la 2.85. Ramane de vazut daca se va mentine tendinta catre 2.65.
Argumente ar fi de ordin fundamental, o economie romaneasca puternica cu a 6-a luna consecutiva de crestere si o productie dubla fata de 2007 (in agricultura - grau). Totusi in conditii de criza majora la nivel international nu este cert in ce directie se vor misca lucrurile.

  Inapoi la articolul Leul si-a revenit usor in sedinta de ieri

Setari Cookie-uri