Comentarii pe articolul BRD pluseaza la dobanda pentru depozite in euro


"BRD pluseaza la dobanda pentru depozite in euro"

Chelloo la 16 Decembrie 2008, ora 18:44
Pluseaza ?! Eu nu as zice ca pluseaza. Iti ofera o dobanda mai mare dar ea nu este reala. In primul rand in orice agentie brd ai intra si ceri consiliere despre depozite si modalitati de economisire toti iti baga in fata "cd"-ul :"avem cea mai mare dobanda de pe piata, de exemplu la un depozit pe 30 de zile aveti dobanda 12%(vechea dobanda acum e 14% daca nu ma insel) la fel ca si cel pe o perioada de 90 de zile" ; dobanda care de fapt e pe an (1% pe luna). Dar nici macar acesti 1% nu sunt reali intrucat .in cazul in care ai cont curent sau daca nu ai cont curent iti fac ei(banca) imediat , la terminarea perioadei de depozit dobanda si/sau debitul +dobanda se varsa in contul curent la care se percepe comision. exemplu la 5000 lei pe 30 de zile dobanda ar fi 50 de lei, dar banca iti da inapoi in contul curent maxim 5041 lei.
Ba mai mult un alt exemplu care ma frapat azi la o agentie brd din iasi, o doamna a venit la brd auzind ca s-au plusat dobanzile la depozite atat la lei cat si la euro, a venit sa faca 2 depozite: unul in lei -3000 lei si altul in euro- 1000 euro pe 90 de zile. Angajata brd ia creat de indata 2 contul curente unul in lei altul in euro, i-a inmanat conditiile comerciale ale bancii proaspat listate(a se citi toate tipurile de comisioane si facilitati ce ofera brd-ul), iar pe cererea de constituire a cererii de depozit la termen i s-a dictat sa scrie ca este de acord ca a luat la cunostinta de conditiile comerciale ale bancii si ca este de acord cu ele(adica 14% pe luna la lei si 7,25% pe luna la euro, nicidecum comisioane si ...).

card de cumparaturi va spune ceva?? ... normal alta teapa, perioada de gratie 60 de zile fara dobanda.:)) daca lumea fuge de dobanda s-au gandit ei bine sa o inlocuiasca cu alt "sinonim" , ati ghicit :COMISIONUL DE ANIVERSARE.

Si uite asa dragi romani daca ei credit de la banca iti pun dobanda 22%+ comisioane codate,platind cu varf si indesat o viata, iar daca vrei sa economisesti banii (daca ai ceva deoparte) si vrei sa ii instrainezi la ei pe o perioada tot ei castiga pe spatele nostru indiferent de sloganul agresiv cu care ies pe mass-media. Si eu sunt unul care intra de cel putin 3 ori pe zi in agentiile bancare din moldova si vad zilnic multe.


Marius la 17 Decembrie 2008, ora 00:07
Ai dreptate. Partea proasta este ca toate bancile au practica asta. Si daca vrei sa lucrezi cu ele, obligatoriu trebuie sa faci un top al dobanzilor si comisioanelor (ascunse sau la vedere) Si inca atentie, acest top se modifica de la o campanie de marketing la alta.

  Inapoi la articolul BRD pluseaza la dobanda pentru depozite in euro

Setari Cookie-uri