Comentarii pe articolul Un curs de peste 5 lei/euro: Posibila consecinta a unui imprumut extern [Update]


redactia W-S duce un razboi psihologic

Lamurean Mircea la 11 Martie 2009, ora 13:14
Pana la urma onorabila redactie practica zvonistica intr-un mod josnic. Prin acest articol practic se confirma implicarea W-S in razboiul psihologic dus in Romania de citeva mari grupuri financiare s de interese. E usori ca atunci cind ai microfonul, ecranul sau hirtia, sa arunci vorbe goale in piata si sa produci panica, in loc sa faci o analiza obiectiva a momentului. Lumea crede in obiectivitatea ta si tu ii torni in urechi cuvinte mincinoase. Vaz ca si JP Morgan isi da cu parerea despre o tara (Romania) pe care nu o cunoaste dar o uraste instinctual, se pare. Si face treaba asta dupa ce mai ieri se grabea sa ajunga pe fratii Lehmann, din urma.
Ce sa faci cu un curs atit de mare (5 lei/euro), in raport cu alte tari europene ? Atragi investitorii, care sunt net avantajati, schimbind euro pentru plasamente bancare rentabile, sau plasamente bursiere. Sau, de ce nu pentru stramutarea fabricilor din occident la noi, pentru a profita de manopera ieftina. Su pur si simplu sa iei imprumuturi din afara la 3,75% si sa le aduci aici la o dobinda de 8-10 %. Un curs mare de schimb si preturi f joase pe bursa e practic paradisul profitorilor si speculatorilor. Ajungi sa cumperi cu 700-800 milioane toate sif-urile adica 10 % din companiile romanesti. Noroc ca pragul de detinere la sif-uri e numai 1 %, dar.... toate se schimba intr-o zi. Un 5 lei pe euro reduce drastic importurile si stimuleaza exporturile. Presiunea va fi atit de mare incit nu va exista suport pe acest curs. Insa e nevoie probabil de zvonistica pentru ca un grup de banci ticaloase si poate unii speculatori, vor sa vinda euro la 4,7-4,8 si atunci trebuie sa prosteasca pe cineva. Iar W-S vad ca pune botu, ori din prostie ori din interes. Si iar analistii celebrii de la ING isi dau cu parerea in mod ticalos.
Oricum nu ma astept ca redactia sa publice acest mesaj. El este doar pentru ochii lor. Poate mai au ceva urme de demnitate si barbatie si-si revizuie atitudinea in ceasul al 12-lea.
Negrila Alexandru la 15 Martie 2009, ora 09:38
Da mai Mircea sti cita dreptate ai........................probabil ei ne vor ,,colonia lor''.............dar nu am fost si nici nu vom fi o tara invadata de oportunisti, de la Londra ..........vezi Bulgaria !! P.S>am fost intrebat cindva .........daca o bere in Romania e mai mult de 20 pence,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  Inapoi la articolul Un curs de peste 5 lei/euro: Posibila consecinta a unui imprumut extern [Update]

Setari Cookie-uri