Comentarii pe articolul Companiile din IT: Impozitul forfetar va provoca falimente in industrie


Companiile din IT Impozitul forfetar va provoca falimente in industrie"

Marcu Cristina la 14 Aprilie 2009, ora 09:31
Consider ca nu numai firmele de IT vor fi afectate, ci si restul firmelor astfel incat se vor inchide tot mai multe, ceea ce nu stiu daca il va avantaja pe domnul ministru.Firmele mici sau mari platesc cat de cat niste dari la stat , niste impozite, iar inchiderea acestora sau intrarea lor in faliment nu va ajuta economia tarii. Rata crescuta a somajului nu va face decat sa se cheltuie si banii stransi cu greu.Consider ca acest impozit forfetar nu face decat sa ne trimita iar in scavagism.Muncim pentru stat si nu pentru noi.
Cred ca si legea nu ar trebui generalizata, deoarece sunt cazuri si cazuri nu putem incadra in acelasi tipar o companie care castiga milioane de euro pe an cu una care se incadreaza poate la cateva sute de mii sau mai putin.
Iar cand cineva vine cu o ideea asa cum este cea cu impozitul forfetar cat si nededucerile de TVA din leasing, cred ca ar trebui sa vedem unde se inchide cercul de fapt.Pentru ca si nededucerea de TVA, va afecta in mod evident atata comapniile care produc piese pentru masini, cat si companiile care vand masini, si in mod evident firmele care incearca sa achizitioneze masini.Cred ca asa ar trebui privit totul: pus pe hartie si calculat unde si cat va fi afectat. NU cred ca suntem in masura sa ne jucam si sa facem experinete cu economia tarii.
Cred ca asa cum au propus azi 14.04.2009 cei din IT ar trebui sa intram in greva fiscala. Astept raspunsuri si propuneri.Va multumesc.
Dianna la 14 Aprilie 2009, ora 09:59
Sunt de acord cu tine ca trebuie sa ne asezam cu pixul in mana sa facem calcule, insa vezi tu, aceste calcule pe care se zice ca si le-a facut guvernul au inclinat in favoarea lor.
Cum sa strangi bani la buget prin inchiderea firmelor? Ei se bazeaza pe statisticile care au aratat ca indiferent ce penalitati au fost la intarzierea platilor, firmele mai devreme sau mai tarziu au platit darile la stat. Asa se bazeaza probabil si pe faptul ca firmele vor trece cu vederea si acest impozit forfetar, chiar daca socul de la inceput e mare si fiecare dupa ce-si face calcule poate zice: trecem noi cumva si de asta, dar..sunt multi care deja zic: gata, cu asta am inchis sau m-au inchis.
Ce ramane de facut in acest caz? Asta e o intrebare la care astept si eu raspuns de cand a venit noul guvern la putere....
Va salut si toate cele bune acum in prag de sarbatoare.
Lazar Razvan la 14 Aprilie 2009, ora 10:44
masuri in urma acordului FMI
Iuliana Bulumac la 14 Aprilie 2009, ora 11:31
sunt de acord cu tine! ma gandeam ca daca am face un fel de "campanie" contra impozitului asta si am strange semnaturi destul de multe poate am putea face ceva... insa e destul de greu sa facem asta...
Vartolomei Argentina Claudia la 14 Aprilie 2009, ora 13:29
Inainte de criza jumatate din firmele active erau n faliment.
Laurentiu Dragomir la 14 Aprilie 2009, ora 22:12
deschid firme offshore, convenabil :))
Marcu Cristina la 15 Aprilie 2009, ora 09:30
Firme offshore? Crezi ca la astea nu se vor apilca noile reglementari? Iar daca nu statul va fi foarte repede inventiv la ceva si pentru acestea, nu crezi?

Cat despre "campania" propusa de Iuliana cred ca am putea face un blog sau un site pe care firmele sa poata intra si sa isi exprime acordul pentru campanie, astfel incat la sfarsitul lunii sa putem face un calcul cate firme sunt de acord.
Ce spuneti?
David Luminita Camelia la 15 Aprilie 2009, ora 16:12
Sunt de acord cu Cristina si Iuliana ideea de blog este ptr. inceput destul de buna dar pe urma ce vom face ? vom inainta ministerului de finante blogul ? Voi nu vedeti de cind se scriu comentarii la acelasi articol si nu suntem luati in seama de timpitul asta de ministru . Pe ei nu ii intereseaza parerile noastre ci doar ce vor ei . Noi suntem ceva abstract ptr ei . Suntem vaca de muls . Trebuie niste masuri mai radicale , astia deja au aprobat in sedinta de guvern taxa si noi vorbim pe la colturi . Ori ii saltam cu totul de la guvernare ori stam sa ne mai batjocoreasca si de data asta . Oricum m-am hotarit si nu mai platesc nici o taxa la stat , nu merita deranjul .

  Inapoi la articolul Companiile din IT: Impozitul forfetar va provoca falimente in industrie

Setari Cookie-uri