Comentarii pe articolul Cum se pliaza in origami un model de business personal


forum de origami

Raluca Stefan la 4 Septembrie 2009, ora 17:57
Forumul de origami este http://origamiromania.forumgratuit.ro/
Popa Vasile la 5 Septembrie 2009, ora 20:25
Origami este in primul rand o arta, in lume sunt mai multe academii in care se preda tehnica formelor de hartie. Daca se preteaza pentru comercializare? Este o intrebare cu doua taisuri. Unii vor raspunde ca: "in Romania se poate vinde orice" si nu-i contrazic. Dar... o afacere se bazeaza pe profit, profitul se realizeaza fie din produsele de serie mare, fie din manufacturiere, dar la preturi mari. Este adevarat ca materia prima nu costa mult (desi si aici se poate discuta) si nici ustensiile de baza dar timpul e cel mai scump. L-as ruga pe autor sa estimeze cate modele poate realiza intr-o ora? Un alt impediment: ambalare si transportul - gtreutate mica, dar volum mare. In magazine au aparut kit-uri de confectionat origami la preturi destul de mari (se vinde hartia decupata si schema de confectionare) iar pe site-uri se gasesc o colectie vasta de scheme, articole, video-clipuri, etc.
Acestea sunt unele din consideratiile mele si de aceea sunt curios sa stiu cat se poate castiga dintr-o asemenea afacere?
Astept raspunsuri concrete!
Rusu Andrei la 6 Septembrie 2009, ora 15:47
Castigul in origami in nici un caz nu consta in confectionarea mai multor modele odata, ci in crearea unui model reprezentativ pentru cineva. In momentul cand faci din origami o productie in serie, isi pierde tot farmecul. Origami nu se face pe banda rulanta, iar modelele nu trebuie sa semene neaparat intre ele. Asadar, nu poti construi o "fabrica de origami".

  Inapoi la articolul Cum se pliaza in origami un model de business personal

Setari Cookie-uri