Comentarii pe articolul Cum se traduce decizia lui Isarescu: Bancheri, reduceti dobanzile!


Reducera dobinzilor- o solutie pentru cresterea investiltiilor

Ioan Alecu la 6 Ianuarie 2010, ora 09:00
Dobinda -o solutie pentru banci si economie.
Aceasta decizie este un inceput ,dar daca legislatia nu urmeaza acasta incercare si statul roman nu promoveaza investitia in infrastructura cu firme din ROMANIA,toate incercarile de stoparea declinului economic si dezvoltarea locurilor de munca va ramine sa se dezvolte pe masura cererilor economiilor din Comunitatea Europeana.In concluzie trebuie sa dezvoltam economia reala si o politica de promovare a unor produse de conceptie romana dar care sa fie cautate si de cei din Europa.
Ing Alecu Ioan -Inventator.
Subtirelu Anca la 6 Ianuarie 2010, ora 11:44
In loc sa se faca investitii pentru a dezvolta industrie romaneasca si agricultura,..in loc sa se creeze locuri de munca.... Se scad dobanzile bancare ca cei ce au facut mici economii sa nu se poata bucura de dobanzi.
Excelent domnule Isarescu....Si la mai mare
ANCA SUBTIRELU
Cojocaru Constantin la 6 Ianuarie 2010, ora 12:46
In situatie de criza financiara si recesiune, rolul principal revine bancilor pentru iesirea treptata din contractia economiei prin reducerea dobanzilor la creditele efectuate deja de populatie pentru a scadea povara celor care au contractat creditele si a putea sa le achite la termen. Pana in prezent dobanzile au devenit mai mari decat in momentul contractarii imprumuturilor ceea ce a dus la blocaje. Gresit actionat- contrar gandirii economice. Cum sa mai aiba curaj pentru o noua contractare de credit cel care a ajuns sa nu poata tine ritmul cu plata ratelor in curs. De ce asa mare este diferenta intre dobanda de referinta a Bancii nationale si dobanzile practicate de bancile din Romania? BNR nu are nici un cuvant de zis. oare cine autorizeaza functionarea bancilor romanesti si straine pe teritoriul Romaniei?
Nu BNR?. Bancile care practica dobanzi mai mari decat dobanda de referinta a BNR in aceasta perioada trebuie sa li se retraga autorizarea de functionare daca nu coopereaza cu BNR. Sa intervina atunci statul si nu mai avem nevoie de ele.
la 10 Ianuarie 2010, ora 17:33
D-na Anca cine sa mai faca investii daca dobanzile creditelor sant mari iar banii pe care i-ai imprumutat pentru dezvoltare trebuie returnati cu o dobanda mare.
Bancile au adoptat o strategie gresita pentu perioda de criza si anume ca au marit dobanda la depozite pentu a atrage fonduri.De unde sa plateasca 18% la depozite daca nu prin marirea automata a procentelor de dobanda la credite?
Micsorarea dobanzilor trebuia facuta inca de la inceputul perioadei de criza pentu a lasa posibilitatea investitorilor ce au luat credite sa le poata plati si sa mentina in continuare locurile de munca oferite.
Intr-o tara din comunitatea europeana aveti idee cat sant dobanzile la depozite ?
Maxim 2% la depozite ,3% la creditele iptecare ,7% la cele de consum
Cred ca asa ar fi corect si la noi!

  Inapoi la articolul Cum se traduce decizia lui Isarescu: Bancheri, reduceti dobanzile!

Setari Cookie-uri