Comentarii pe articolul Oscar 2010: Cum comentati succesul The Hurt Locker in fata Avatar?


Hurt Locker vs Avatar

Munteanu George Marian la 8 Martie 2010, ora 10:27
hurt locker motiveaza nationalismul si expansiunea americana,iar
avatar, un vis frumos despre despre o societate perfecta, vis care a atras cele mai mari incasari ale tuturor timpurilor...
OSCAR premiul national...-ist american pentru film...
Ionescu Claudiu la 8 Martie 2010, ora 10:39
Stima, ai dreptate.
Arghir Sebastian la 8 Martie 2010, ora 10:53
am vazut de 4 ori avatar la cinema si o data IMAX. Ce film a luat oscar-ul?
Marius Cta la 8 Martie 2010, ora 10:56
eu unul am impresia ca americanii se iubesc prea mult pe ei ...din asta rezulta acest oscar...din nou acest gen american prin care vor sa arate ca datorita lor se castiga toate razboaiele...!?! nu este corect fata de restul natiunilor...multi dintre noi o stim , altii o vor afla cu timpul...
Verzisor la 8 Martie 2010, ora 11:01
Si Avatar tot cam in aceeasi oala e pentru ca arata exact modul de gandire al liderilor americani adik unde sunt resurse hop si ei cu razboiu ceea ce am mai vz in multe alete filme americane, in schimb hurt locker prezinta aceeasi america dar din persectiva unei echipe, pana la urma amandoua sunt nationaliste
Codreanu Cezar la 8 Martie 2010, ora 11:46
The Hurt Locker este un film artistic foarte bun, foarte bine facut.
Avatar este un film animat excelent, foarte bine facut.
Consider ca fiecare a primit aproape ceea ce a meritat.

Aceasta este doar parerea mea.
Faibel Roland la 8 Martie 2010, ora 12:04
Mi se pare ca a fost ceva sarlatanie la Oscar in acest an.Nici nu se pune intrebarea care ar fi fost cel mai bun film.Avatar nu degeaba a avut cele mai mari incasari din toate timpurile,eu nu cred ca at fi meritat The Hurt Locker mai multe premiii decat Avatar.
Cred ca a fost platit Oscarul de fosta sotie a lui James Cameron doar pentru al dobori,ea fiind regizorul la The Hurt Locker.

Oricum,Avatar este si va fi cea mai mare capodopera cinematografica a tuturor timpurilor.
Guta Remus Dumitru la 8 Martie 2010, ora 12:30
Foarte multi suntem tentati sa consideram ca tema filmului este ceea ce se premiaza .Pornim pe o pista falsa si ii angrenam si pe ceilalti.
AVATAR este un film intr-adevar realizat fffff bine(imagini picturale)cu buget foarte mare, costume, machiaje, efecte, etc-mesaj pacifist si uman si ecologic si tot ce vrei dar nu este ceva nou(vezi Razboiul Stelelor,Inelul Nibelungilor si altele).
HURT LOCKER BASTARDS este si el fff bine facut.
Dar, exista un dar , la fel de ffff bine realizate mi s-au parut si PRECIOUS si INGLOURIOUS BASTARDS .Celelalte nu am reusit sa le vad inca.
Oricum prima mea optiune nu ar fi fost AVATAR.
Szekely Pal la 8 Martie 2010, ora 12:58
SUA e implicat in razboaie, e de la sine inteles ca au facut ca un film despre razboi sa castige si nu una care este impotriva acestuia si ne motiveaza sa traim in armonie cu natura.
Bontas Florin la 8 Martie 2010, ora 13:30
stiti ce ma mira pe mine?cum de hurt locker a fost difuzat de pro tv duminica seara pt ca este un film nou si de obicei filmele se difuzeaza pe micile ecrane la ani buni dupa aparitia lor.dupa mine cred ca asta e inca o tentativa de manipulare a oamenilor obisnuiti prin ideea ca este ceva eroic in a renunta la familie si a te inrola in armata ca sa iti dai viata pt tara(de fapt e lacomia si dorinta de putere absoluta a liderilor).parerea mea e ca avatar e considerabil un film mai bun dar din "pacate" a facut greseala de a ilustra si a pune intr-o imagine proasta america.mie unu hurt locker desi recunosc ca e un film realizat bine m-a lasat rece pt ca sincer sunt scarbit de americanismele astea prin care cred ca ne prostesc.parerea mea.
Carcg Angel la 8 Martie 2010, ora 13:35
The hurt locker nu este un film perfect.....nu se compara cu Crash sau Babel,sau The Gladiator...dar in Irak mor multi soldati americani,si trebuie adus un tribut acestora...Avatar este castigatorul publicului din toata lumea...nu avem dreptul sa judecam,doar sa privim si sa invatam..
Carmen Rotariu la 8 Martie 2010, ora 15:09
alooo! trezitiva!nu uitati tema filmului nu actiunea
"vrem sa aratam tuturor cine suntem noi"daca nu ne dati tot va luam ce aveti mai de pret"cam asta e ideea in majoritatea filmelor!
Constantin Neagu la 8 Martie 2010, ora 15:29
AVATAR AR FI PUTUT CONCURA LA DESENE ANIMATE SI POATE ASA AR FI LUAT OSCARUL.
Ovexcluj la 8 Martie 2010, ora 15:47
The hurt locker - cel mai bun montaj si cel mai bun sunet ?!!!! Doua premii furate pe fata de evreii de la Oscar-uri ! Comparati , dragilor , ambele productii ( Avatar si cel mai sus numit ) intr-o sala adevarata de cinema si apoi dati-va cu parerea ! Nu suntem tampiti ! Si ca noi - inca vreun miliard de cinefili inraiti . E vorba - pur tehnic vorbind - si de ceea ce poti face cu 2 $ fata de cel care are in buzunar 200 $ pentru acelasi lucru , nu ? Pentru ca , in cele din urma , sunetul si montajul sunt doua chestiuni tehnice (realizate fara cusur de echipa - mai bine spus armata - lui James Cameron ) .
Mariana Avarvarei la 8 Martie 2010, ora 16:46
MDA, traiasca politica ce bine ar fi daca ar dispare POLITICA ar ramine multi fara obiectul"muncii" si asta pe plan global sincer prefer o utopie AVATaR in loc de
alt razboi din care nu cistiga nimeni decit companiile de armament si farmaceutice
inteleg si drama celor din Iraq dar "nu este alegerea lor" asa cum noi o avem pe a
noastra?
Marius Marcu la 8 Martie 2010, ora 18:16
AVATAR e cel mai scump film din istorie,nu cel mai vizionat.Ambele au primit cev au meritat
Surpised la 8 Martie 2010, ora 18:54
nu imi vine sa cred ca a luat oscarul pt cel mai BUN film "the hurt locker". putea sa le ia pe toate celelalte 5, dar NU pe acesta (doar parerea mea, nu criticati).

mie "avatar" mi s-a parut un film... mai mult decat deosebit. inimaginabil. superb.
consider deci ca trebuia ca el sa ia oscarul, si nu e vorba doar de efecte speciale, cum zic unii... povestea este superba, modul de realizare si expunere a secventelor... SI NU ESTE UN FILM DE DESENE ANIMATE!

oamenii na'vi au fost jucati de actori adevarati, care au muncit 4-5 ani de zile!
Alecu George la 8 Martie 2010, ora 20:04
am fost la avatar de 4 ori dintre care 3 la Imax numai pentru senzatiile care le ofera acele imagini dar si emotia filmului.
M am uitat aseara la Hurt Locker si nimic, nici cea mai mica emotie traita sunt filme de razboi mult mai bune ,nu inteleg care au fost criteriile.Nu m a impresionat cu nimic acest film nici macar pentru a fi nominalizat.
Stefan Marian la 8 Martie 2010, ora 20:32
"copii "...voi nu ati citit povesti sau nu ati vazut desene animate cind erati mititei de aveti atita nevoie de porcarii gen harry poter.. sau avatar?...
sau va plac asa de mult jocurile pe calculator incit vreti sa le vedeti si la cinema ?


Cristian Nicolaescu la 9 Martie 2010, ora 08:40
HURT LOCKER BASTARDS,ESTE UN FILM BETON.LA INCEPUT AM CREZUT CA ESTE REAL.FOARTE FRUMOS FILM SI FOARTE BINE FACUT.
Goerge la 9 Martie 2010, ora 10:19
Sa nu uitam ca fiecare natie este slujita de cetatenii ei cu armele specifice fiecaruia (romanilor le-a spus asta Enescu). Si la americani acest lucru este cel mai evident. Este ceva care nu glorifica SUA? Nu, si este fifersc sa fie asa. Noi suntem consumatorii produselor lor si de aceea cel mai corect este sa ne insusim decizia lor si nu sa ne dam cu parerea (ca noi doar "fluieram" in acest domeniu; si fluieram a paguba, primind premii pentru ca ne facem singuri prosti si subliniem ceea ce este cel mai putin de dorit - mitocania cotiidana). America invinge azi, ca si inainte, prin civilizatia pe care o exporta. Atunci cand irakienii si afganii vor bea Coca Cola, vor manca la Mac si vor urmari cu disperarea cu care o facem noi europenii HBO si premiile OSCAR, atunci se cheama ca au invins. Si de aceea nu Avatar a luat premiul cel mare. El transmite o iluzie, pe cand Hurt Locker anunta un succes (si nu o maoarte).
Berestianu Loredana Elena la 9 Martie 2010, ora 14:58
eu cred ca aceste premii se acorda si pentru prestatia actorilor nu numai pentru nationalismul filmelor...cat priveste cel mai bun film fiecare are parerea lui si preferintele lui...oricum avatar si-a incasat banii pe deplin deci ce-i mai trebuia OSCAR?
Sev la 9 Martie 2010, ora 15:48
Nu e destul ca s-au dus peste Afganistan si Irak, au distrus vieti, mai fac si o tona de filme despre asta si i-au si premii pt ele. Tipic pt conducerea americana. Au fost impllicati in peste 180 de razboaie si au fost cauza pornirii a multor dintre ele. Razboaie, razboaie, bani din razboaie, sclavie in asa fel incat sa fie acceptata de oameni fara ca ei sa-si dea seama, etc.

... in loc sa se aprecieze ideile filmului Avatar, sa invatam lucruri de la alte civilizatii si sa observam modul de viata al acestora, poate pt a-l imbunatati pe al nostru, sa "deschida ochii" multora ca nu sintem singura civilizatie in imensul univers (sau multivers)

Rusine pt cei care pornesc sau promoveaza razboaie si sustinatorii acestora!
Dani la 31 Decembrie 2010, ora 15:58
Foarte bine spus Sev.

  Inapoi la articolul Oscar 2010: Cum comentati succesul The Hurt Locker in fata Avatar?

Setari Cookie-uri