Comentarii pe articolul Salarii mai mari pentru profesori. O decizie buna?


salarii mari pentru profesori

la 24 Martie 2010, ora 01:55
Din toate dezbaterile din media, nu se intelege, daca de salariile mari bneficiaza numai "profesorii" sau si alte cadre didactice cum ar fi invatatorii si educatorii.
E foarte important acest lucru ca toti cei care lucreaza in cadrul educatiei, fac unul din cele mai importante pentru viitorul tarii noastre. Un copil bine educat (indiferent mediul din care provine) este un viitor sigur in dezvoltarea social-economica si culturala a Romaniei pentru un termen nedefinit de ani.
Acum, cand automatizarea si robotizarea din ce in ce mai accentuata a economiiei mondiale este in crestere, disponibilizarea fortei de munca se va accentua. In acest caz, producerea in continuare de cadre pentru economia industriala nu mai are rost. Si atunci ce face. producem calificati pentru ce si cine?
Raspunsul pentru rezolvarea acestei ecuatii in care populatia lumii creste, am putea spune in progresie geometrica, dar in acelasi timp, si mecanizarea, automatizarea si robotizarea tuturor activitatilor de la cele casnice la cele industriale se dezvolta si ele.
In consecinta si invatamantul, va trebui orientat intr-o masura din ce in ce mai mare spre "specilizare" (care va impune un numar mai mare de ani de studii) si diversificarea activitati cultural-sportive si turistice, si inceperea unor activitati cu tema "extra terestra"!
In concluzie da, este necesara marirea salariilor cadrelor didactice, fiindca de ele depinde viitorul copiilor si nepotilor nostri, in confruntarea cu celelalte societati pe plan mondial si statal.
Exemplul Statelor Unite ale Americii este edificator. La conducerea tarii a venit un reprezentat al culturii reprezentantilor rasei negre, care s-au afirmat prin: cultura muzicala, dans, sport, cinematografie etc. Prin aceasta au invins rasa alba, cu toata tehnologia de varf de care a dispus, dar care in campania electorala nu a mai contat.
Ce care conduc destinele tarii, trebuie sa tina seama si de acest lucru in viitor!

  Inapoi la articolul Salarii mai mari pentru profesori. O decizie buna?

Setari Cookie-uri