Comentarii pe articolul Ce cred managerii din Romania despre Euro 2008


Managerii & au Euro 2008

Vasilache Viorel la 18 Iunie 2008, ora 08:08
MANAGERII & SAU EURO 2008
"Recomand istoria economica a lumi" Japonia .S.U.A. Marea Britanie. Franta . Germania .
Vasile Boangiu la 18 Iunie 2008, ora 15:15
Ne-a lipsit managerul (antrenorul?) capabil sa schimbe strategia din mers. E adevarat ca am jucat cu niste echipe cu nume sonore. Un rezultat de egalitate cu aceste echipe poate fi considerat ca o performanta foarte buna. Din pacate, desi atat Italia cat si Franta sunt intr-o scadere vizibila de forma, noi am pastrat aceeasi tactica, jocul la egal. Ar fi trebuit sa profitam de forma slaba a celor doua echipe, sa atacam si sa mergem la victorie.
De vina e doar managementul schimbarii! Adica lipsa lui!
Acum cativa ani, guvernantii au ajuns la concluzia ca pentru a conduce un spital sau o scoala nu trebuie neaparat sa fie alesi manageri din randul doctorilor sau al profesorilor. Nimic mai logic. Poate va veni si vremea cand pentru anumite posturi din fotbalul romanesc vor fi considerati si manageri care au mai mult legatura cu managementul si mai putin cu fotbalul. S-ar putea sa mearga mai bine!
Laura la 18 Iunie 2008, ora 20:06
Corect ce zici Vasile. Murinho este cel mai bun exemplu...
Oprea Gheorghe la 20 Iunie 2008, ora 19:48
Ma raliez parerii ca nu a existat un management adecvat (viziunea schimbarii din mers).Chiar daca nu reuseam, macar prin incercare putem vedea "limitele" noastre.Ma rog, Piturca poate este antrenor bun, dar este un manager prost atata timp cat considera echipa proprietate personala, in sensul ca a fost in stare (de fiecare data) sa "sanctioneze" prin neconvocare unii jucatori in forma (Trica, Danciulescu, Bratu etc) pentru motive personale, sau de "etica" sportiva, sau sa nu introduca in primul "11" pe motive puerile (Marica, Cristea).
Antrenorul echipei nationale are o responsabilitate infinit mai mare decat un antrenor de echipa, este vorba de prestigiul national, nu de club, drept pentru care trebuie sa conduca nu prin intermediul sentimentelor proprii fata de anumiti jucatori, ci pe criteriul profesionalismului acestora, formei atinse in momentul confruntarilor si de determinarea acestora.Trebuie sa le insufle tarie de caracter, incredere in ei ca pot invinge orice adversar.Dar cand faci atmosfera de teama, de lipsa de incredere, prin strtegie tactica neadecvata, atunci jucatorii intra pe teren deja invinsi.Nu pot uita repriza a II=a din amicalul cu Rusia, cand "rezervele" au jucat dezinhibati, cu dezinvoltura iar rezultatul ne-a incantat pe toti.Unde a fost agresivitatea jucatorilor in meciul cu Olanda, unde a fost dorinta de victorie?Asadar, e nevoie de schimbarea opticii cu privire la managementul unei echipe in general si a unei echipe de fotbal in special.
Vasilache Viorel la 26 Iunie 2008, ora 02:44
"Un proverb asiatic spune:daca vrei sa traiesti fii pregatit sa mori"

  Inapoi la articolul Ce cred managerii din Romania despre Euro 2008

Setari Cookie-uri