Comentarii pe articolul Angajatii stau pe un munte de fericire si nu stiu! Companiile sunt obligate sa-i pregateasca


Companiile sunt obligate sa-i pregateasca

la 1 Septembrie 2010, ora 11:30
Doar companiile au obligatii!
Ce se intampla daca angajatul iti pleaca, cine plateste pregatirea?
Investesti pentru al autoriza ISCIR si pleaca. Ce te faci?
Legea nu prevede si obligatii pentru angajati!!!!!
Lancaster la 8 Septembrie 2010, ora 11:33
Se pot stabili obligaii i pentru angajat, prin acte adiionale la contractul de munc, atunci cnd pregtirea suportat de angajator i permite salariatului s obin nite certificate de calificare n nume propriu.

De exemplu, un atestat profesional sau un certificat ADR pentru un ofer trebuie rennoite dup 5 ani i de-obicei i le pltete singur, pentru c sunt ale lui, ca persoan. Dar modificrile de legislaie n domeniul transporturilor trebuie predate n mod organizat, la nite cursuri, pentru c altfel nu le cunoate i nu le respect, iar angajatorul respectiv poate primi amenzi de sute de milioane de la ARR pentru isprvile pe care le fac oferii lui n timpul transportului.

i nu numai legislaia transporturilor, dar chiar legislaia rutier s-a modificat destul de mult n ultimii 10 ani, astfel c oferii vechi ajung s conduc "dup ureche", n lipsa unor cursuri de recalificare. Iar asta iari poate aduce costuri suplimentare nedorite pentru angajator. De-obicei, sunt mai ieftine cursurile organizate, dect suportarea ulterioar a pagubelor care ar putea fi evitate prin aceste cursuri.

Cu sau fr prevederile din Codul Muncii, majoritatea angajailor au nevoie de cursuri, doar c firmele mici nu prea contientizeaz asta.
Dan la 8 Septembrie 2010, ora 17:58
Sa zicem ca firma te trimite la un curs care in mod normal valoreaza 100 euro. Dar cand trebuie sa semnezi contractul aditional esti obligat sa o faci pe o suma de 700 euro (pt ca asa s-a inteles firma ta cu cea care iti face training). Ce poti face sa scapi de abuzul asta?
Blejeru Oana la 9 Septembrie 2010, ora 14:13
Dar haideti s-o luam si altfel: angajatii n-au niciun drept?!?!?!?!? Ei au doar obligatia sa urmeze cursuri din buzunarul lor, iar angajatorii si colegii sa nu le arate nimic, de teama sa nu le ia locul? Fiti siguri ca un angajat care se ridica la un anumit nivel, de mult n-ar mai fi angajat! de mult si-ar incepe o afacere proprie!
Ildi la 10 Septembrie 2010, ora 16:59
Eu sunt foarte dezamagita de modul in care se respecta drepturile angajatilor in tara asta. Teoretic e totul frumos si roz, in schimb din momntul in care esti angajat esti sluga unui angajator care confunda patrimoniul firmei cu patrimoniul personal, si daca ai tupeu sa te plangi de ceva nu numai ca te da afara, dar mai baga si cateva minciuni despre tine, ca doar n-o sa zica ca el a gresit.... sunt inca tanara, si sper sa ma conving de contrariul acestei idei in viitor, dar tot mai slabe sanse... :(

  Inapoi la articolul Angajatii stau pe un munte de fericire si nu stiu! Companiile sunt obligate sa-i pregateasca

Setari Cookie-uri