Comentarii pe articolul Vantul sufla impotriva investitorilor din energia eoliana. Ce pierde Romania?


Sunt necesare surse alternative de energie in Romania

Ghimpeteanu Vasile la 20 Ianuarie 2011, ora 16:53
Parcurile eoliene constituie una din sursele alternative de producerea a energiei electrice cu costuri reduse si randamente destul de bune comparativ sursele clasice ( in special termocentralele). In unele zone din Romania eficienta curentilor permanenti de aer permite dezvoltarea cu succes a acestor parcuri eoliene.Dobrogea si zona Deltei Dunarii prezinta arii favorabile dezvoltarii unor astfel de proiecte, fara a afecta in mod deosebit ambientul din zonele respective.
Nu inteleg de ce nu se introduce ca politica de stat dezvoltarea rapida a proiectelor care vizeaza obtinerea energiei electrice din surse alternative nedependente de combustibilii fosili ( scumpi si greu de obtinut) sau combustibili lichizi ( petrol - in curs de epuizare) sau gazosi ( gaze naturale - limitate cantitativ , epuizabile).
Ar trebui ca la nivel national s se dezvolte programe sustinute partial de stat ( vezi situatia din alte țri ale U.E.)
pentru antrenarea gospodariilor individuale ( in special cele izolate) in producerea energiei electrice/ termice, pentru satisfacerea consumului individual, din surse alternative (energie eoliana, energie solara,bioenergie,etc.).
In acest mod s-ar obtine energie electrica ieftina,s-ar renunța la rețele de transport greu de intreținut și cu pierderi, ar permite conștientizarea membrilor gospodariilor individuale referitor la economia de energie casnic și nu n ultimul rnd un salt tehnic uriaș n special n zonele rurale datorit necesitții monitorizrii exploatrii și ntreținerii sistemelor individuale de producere a energiei electrice din s.a.

  Inapoi la articolul Vantul sufla impotriva investitorilor din energia eoliana. Ce pierde Romania?

Setari Cookie-uri