Comentarii pe articolul Incognito: Cum sa alegi brokerul de asigurari cu atentie


ziarist ;documentarist sau ????

Nicolae Matei la 13 Aprilie 2011, ora 14:36
Ori nu ai citit legea ori sa te mai documentezi : Nu intra sub incidenta prezentei legi persoanele fizice si juridice care si-au incheiat o asigurare facultativa a locuintelor care sa acopere toate riscurile prevazute in asigurarea obligatorie.
Stanciu Marius Alexandru la 13 Aprilie 2011, ora 15:42
Directorul general al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), Marius Bulugea, a anutat pe data de 8 martie 2011 faptul ca proprietarii care nu si-au asigurat obligatoriu locuintele pana la data de 15 ianuarie 2011 pot fi sanctionati de autoritatile locale cu amenzi cuprinse intre 100 și 500 de lei.

Chiar daca aveti asigurare facultativa, autoritatile nu au de unde sa cunoasca acest lucru deoarece au acces doar la baza de date a PAID, nu la cea a asiguratorului care v-a incheiat asigurarea facultativa.

Legea 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor este in vigoare si produce efecte.

De asemenea, informarea de presa a MAI, difuzata in data de 15 decembrie 2010, care anunta ca termenul limita pana la care trebuie incheiata polita obligatorie, fara a risca amenzi, a fost decalat de la 15 ianuarie 2011 la 15 iulie 2011 nu are valoare juridica, pentru ca nu este sustinuta de o modificare legislativa.
Leuciuc Dragos la 14 Aprilie 2011, ora 19:47
Este interpretabil.
Legea 260/2008 REPUBLICATA!!! ( cu amendamentele promulgate prin decret de Basescu in decembrie) stipuleaza ca cei care si-au incheiat o asigurare facultativa sunt exceptati de la prevederile aceste legi ( a asigurarii obligatorii)- art 3.lit 9
Deci- daca ai facultativa, nu mai esti obligat sa cumperi inca o asigurare.

Este foarte adevarat insa ca formularea ..." care si-au incheiat" o sa dea loc la o gramada de discutii.
Aici poate fi vorba despre cei care si-au incheiat o asig facultativa DOAR pana la data publicarii acestei noi versiuni a legii, respectiv februarie 2011- si asta este interpretarea celor de la PAID ( insa tocmai ei nu pot fi obiectivi in situatia de fata- dat fiind faptul ca brusc aceasta prevedere le ia practic obiectul muncii:)
De asemenea "care si-au incheiat" poate fi interpretat ca fiind momentul de fata ( al unui eventual control, al unei eventuale daune samd) si atunci lasa la latitudinea clientului ce fel de asigurare sa cumpere.

Eu am citit cu atentie si am inteles urmatorul lucru: este OBLIGATORIU sa ai o asigurare de locuinta, insa aceasta poate fi asig. obligatorie SAU o asigurare facultativa echivalenta.
Argumentul ca trebuie sa cumparam asig obligatorie pentru ca autoritatile nu pot sa ne controleze altfel- nu au baza de date!!!!- mi se pare usor fortat ( ca sa ma exprim elegant). E la fel ca si cum ar sustine ca nu ai platit o taxa oarecare ( desi tu ai chitanta/recipa etc) doar pentru ca un functionar nu stie lucrul asta- vezi si cum functioneaza amenzile auto:)

  Inapoi la articolul Incognito: Cum sa alegi brokerul de asigurari cu atentie

Setari Cookie-uri