Comentarii pe articolul Iata de ce leul va fi tot mai puternic! Ce parere aveti?


Sa nu mai facem inovatii

Lamurean Mircea la 21 Aprilie 2011, ora 09:27
Haideti sa nu mai facem inovatii, adica experiente pe oameni. Este cunoscut faptul ca atunci cind intervii in jungla financiara, daca nu ai toate datele, s-ar putea sa faci rau. Si acea celebra sterilizare a pietei de acum citiva ani, a fost o eroare intr-o buna masura, fapt recunoscut de insusi guvernator. (Care guvernator ? e doar unul singur, asa ca nu ii dau numele. Un om respectabil si respectat totusi, si care are pana la urma intentii bune). S-a vorbit de stagflatie si s-au dat si definitii, iar elementele se regasesc in economia romaneasca. Acum daca ar trebui sa scadem dobinzile, nu stiu de ce nu am face-o. S-ar relua creditarea, s-ar face recreditari... Pana la urma s-ar lua povara dobinzilor de pe umerii companiilor sau ale persoanelor fizice. Se cunoaste marja de profit in diferite sectoare economice din Ro si pentru o companie care opereaza cu banii bancii la un nivel de peste 30-40 %, practic compania pierde bruma de profit, datorita dobinzilor mari. Cred ca un euro la 3,7-3,8 ar fii bun iar un dolar 2,5-2,7. De asemenea un nivel al dobinzilor la euro de 5,5-7 iar la lei 7-9 %. BNR s-a incurcat in propriile incilceli inovative si nu vrea sa se adapteze probabil mai mult din orgoliu, la noile realitati.
Dr.Med.Jabben Doina la 21 Aprilie 2011, ora 10:39
daca va fi sa creasca, puterea Leului, in concordanta cu " nivelul de trai " din Romania, - nivel care este inimaginabil, de prost ! - la ora actuala- ,atunci, trebuie sa ne consolam, : puterea ramane Leului numai Leului din jungla.
Intr-o tara in care cetatenii de rind, abia au ce pune pe masa, scumpiri de preturi de la zi la zi, dovedesc contrariul : Leul se va desmembra din cauza inflatiei :
si apoi bate la usa Eurao care v-a trimite pe sarmanul Leul" puternic " la pensie...
Euro, va declansa o scumpire pe piata din Ro, in toate domeniile,va fi pt. Ro un desastru..
dar sa ne intoarcem la articol : oamenii de rind, abia mai pot face fata, vietii de toate zilele..
tocmai in acest context, sa declari ca Leul devine puternic, este dupa mine,
o impertinent, si penibil
Dr. D. Jabben
Lipsum Lorem la 21 Aprilie 2011, ora 13:03
Stimate domn Mircea,

pentru ca BNR sa faca ce spuneti dumneavoastra ar trebui in primul rand ca ROmania sa renuntele la conceptele pietei libere. Trebuie sa va dati un pas inapoi si sa va verificati iesirile socialiste. Socialismul este politica tarilor cu populatii civilizate si nu se poate aplica in tarile lumii a 3-a unde Romania se inscrie cu succes.

Un al doiale aspect este titlul postului dumneavoastra si prima propozitie. Este bine sa folositi cuvintele cu intelesul or primar iar titlurile ar trebui sa fie la obiect. Inovatia nu este "experiment pe oameni" asa cum definiti dvs. termenul.

Cat despre cometariul doamnei doctor, ce sa zic? Nu pot sa ii spun decat ca asimileaza informatiile de zi cu zi si le generalizeaza la nivelul tarii. "Cresterea nivelul de trai" se refera in orice articol economic la patura populatiei care duce econiomia inainte, ce creaza plusvaloare si nu la patura saraca a societatii. Economic vorbind o patura de 70% din populatie care genereaza 10% din PIB nu este reprezentativa. Este doar un exemplu pentru a intelege mai usor ce vreau sa zic - nu cunosc cifrele reale.

Sfatul meu este sa nu comentati probleme economice actuale cu cunostintele din economia-politica a vremurilor apuse sau sa considerati aplicabile solutii de aceasi factura.

Un an bun tuturor!

  Inapoi la articolul Iata de ce leul va fi tot mai puternic! Ce parere aveti?

Setari Cookie-uri