Comentarii pe articolul Grecia asteapta verdictul: Ce se intampla in Romania in cazul unui DEFAULT?


DEFAULT

Bostan Cristina la 16 Iunie 2011, ora 11:33
DEFAULT inseamna generic, ceva ce a fost de la inceput, ceva pre-stabilit prin program... Care este sensul lui DEFAULT in titlu???Mi se pare fara sens. Nu mai are limba romana cuvinte sa va puteti exprima? Caci DEFAULT nu intra la neologisme, inca...Peste o generatie de snobi si inculti probabil ca va intra...
Podasca Vasile la 16 Iunie 2011, ora 19:50
Bravo Cristina!

Sunt perfect de acord cu tine.

Folosirea fara rost a unor cuvinte imprumutate din engleza,care mai au si o multime de intelesuri conform dictionarului,mi se pare un semn de snobism excesiv ( asta ca sa fiu elegant in exprimare ! )
Catalin la 17 Iunie 2011, ora 01:21
Nu stiu de ce toata lumea din Romania invoca Lehman Brothers pentru declansarea crizei mondiale cand de fapt colapsul Lehman Brothers a fost cauzat de acea criza.

Criza economica a fost cauzata simplu de crearea si mai apoi de explozia balonului imobiliar care a inceput in SUA si apoi a infectat intreaga lume. Balonul a fost creat pentru ca, dupa atacurile din septembrie 11 pietele finaciare americane au picat determinand investitorii americani sa-si puna banii in ceva mai sigur care la acea vreme era piata imobiliara mai ales din state ca Florida si Arizona.

Lehman Brothers ca si miliarde de oameni din intrega lume au cazut victima propiiei lacomii care le-a incetosat perspectiva cu mult mai analitica si obiectiva pe care ar fi trebuit sa o aiba cu privire la piata. Pe de alta parte a fost un interes clar in falimentarea si transferul de capital de la entitati traditionale catre noile structuri financiare de pe Wall Street care in final au profitat cel mai mult din criza asta.

Bine ar fi ca cei care comenteaza sau scriu articole despre lumea financiara pe site-uri respectate ca acesta sa se documenteze un pic mai bine despre lucruri care le sunt straine.
Dumitrache Viorel Adrian la 17 Iunie 2011, ora 09:42
Am si eu o intrebare: "default" inseamna ca intentia initiala a fost sa nu se mai ramburseze creditele? Asa s-ar rezolva problema semantica.
Mara Lasta la 19 Iunie 2011, ora 10:09
Default (finance), failure to satisfy the terms of a loan obligation or to pay back a loan
...sau incapacitate de plata.
Sincer vorbind, daca citesti un ziar de specialitate, obisnuieste-te sa si intelegi termenii si sa ti-i insusesti ca atare.

  Inapoi la articolul Grecia asteapta verdictul: Ce se intampla in Romania in cazul unui DEFAULT?

Setari Cookie-uri