Comentarii pe articolul Rosia Montana, subiect controversat in presa din strainatate


Pacat ca nu le este ascultata vocea

Mirel la 22 August 2011, ora 18:56
Pacat ca nu le este ascultata vocea localnicilor mai mult. Ei sunt cei direct implicati si intradevar ei vor sa inceapa proiectul asta. Nu credeti ca ei stiu cel mai bine ce e bine si ce nu pentru ei?
la 23 August 2011, ora 10:15
Aurul din Muntii Apuseni (caci se gaseste aur nu doar la Rosia Montana, ci in toata zona Patrulaterului Aurifer) apartine poporului roman, nu apartine exclusiv localnicilor. In plus, in clipa ijn care RMGC se va declara in faliment si va parasi Romania, cine va fi obligat sa suporte toate costurile imense legate de mentinerea otravurilor din lacul de decantare in conservare? Cine va fi obligat sa suporte costurile uriase implicate de criogenarea pamantului (aceasta e singura solutie gasita de canadieni pt a nu permite otravurilor sa ajunga in panza freatica) in zona acelui lac artificial plin de otravuri? Cine va fi obligat sa suporte toate costurile enorme in cazul in care, precum la Baia Mare sau in Ungaria, vom avea in viitor un accident ce va duce la deversarea otravurilor si la otravirea panzei freatice? Cine? Localnicii? Ei vor tipa atunci ca-n gura de sarpe ca sunt saraci si ca Statul (adica NOI toti) trebuie sa suporte costurile deoarece a permis acestei companii sa porneasca exploatarea fara a-si lua suficiente masuri de precautie. Nu rosienii au dreptul de a se pronunta in legatura cu acest proiect criminal, TOTI ROMANII au dreptul si obligatia de a face acest lucru. Iar cel mai democratic este organizarea unui referendum, in urma caruia romanii sa spuna daca sunt de acord cu un asemenea proiect (mai ales in conditiile in care contractul de concesiune ramane SECRET, autoritatile refuzand desecretizarea acestuia si a tuturor anexelor sale!).
Voi toti, cei care sustineti acest proiect, fie nu aveti idee de ceea ce inseamna sa distrugi Apusenii otravindu-i pe sute de ani, fie nu va pasa si v-ati lasat cumparati. Iar daca acest proiect criminal va porni fiti siguri ca nu veti scapa nici in gaura de sarpe in clipa in care se vor vedea, fara putinta de tagada, urmarile criminale ale acestui proiect. Iar voi, sustinatorii fatisi ai acestei crime, veti plati.
Cremene la 23 August 2011, ora 11:51
Banati toate comentariile care nu sunt de acord cu acest proiect criminal si dati unda verde doar pentru comentariile favorabile pt RMGC? Nu mai aveti nici macar o uirma de profesionalism si demnitate? V-ati transformat pur si simplu in mercenari?

Jenant...si totodata dureros.
Paula la 23 August 2011, ora 12:16
acest proiect este fezabil. cu toate pros and cons identificate pana acum, este mai bine decat nimic.
Burcea Constantin la 24 August 2011, ora 12:42
Spun ca mai avem nevoie de oarecare foarte putina rabdare, dar mai ales intelepciune.
Zic asta deoarece exista solutie industriala de extragere a aurului de oriunde pe baza unei inventii noi romanesti, care nu foloseste cianuri ci un inlocuitor care nu afecteaza in nici unfel ecologia mediului ambiant, chiar din contra.
Mai mult se poate scapa cu acest prilej si de majoritatea haldelor de steril din tara si de oriunde, iar consumul energetic necesar se reduce sub 50% fata de cel actual. Va fi noul BRAND Romanesc in domeniu, la care s-a lucrat peste 50 de ani (campioni mondiali suntem oricum pe cel putin 20 de ani cat tine brevetul).
Sunt sigur ca Gold Corporation va fi interesata de solutie noastra care se va putea aplica in timp util pentru nevoile lor, ale altora si ale Romaniei inclusiv pentru Rosia Montana. Ne poate contacta oricine doreste pe orice cale.
Ne vom prezenta solutia presedentiei, guvernului dar si societatii civile pentru sustinerea noii variante.
Iar inteleciune si rabdare mai zic ca trebuie tuturor celor interesati de Rosia Montana, deoarece sunt sigur ca se vor gasi solutii de infrastructura, care sa afecteze la minim orasul si zona.
Totodata autorii solutiei mai garanteaza pe aceasta cale statelor vecine, ca pot fi linistite in privinta noi solutii nepoluante, care in primul rand pe noi in Romania nu ne va mai afecta , cu atat mai putin in lume, de la care sigur nu va fi nevoie de a ne da autoriztii (putin mai multa decenta din partea voastra n-ar strica dragi vecini !!! )
Cu stima si incredere si dragi romani, cu mult noroc pa sanatate de la autorii moroseni ai inventiei,
ing dipl C-tin de Andreica Ciocan







la 24 August 2011, ora 16:12
De ce trebuie sa vina strainii sa duca aurul?

  Inapoi la articolul Rosia Montana, subiect controversat in presa din strainatate

Setari Cookie-uri