Comentarii pe articolul Discursul Regelui, in 1947 si 2011: Aceleasi metehne! Vezi asemanarile


Puterea prin demnitate si onoare

Adrian Licareti la 26 Octombrie 2011, ora 08:01
Am vazut ieri diferenta intre puterea mitocana cu mainile in buzunar asteptand pe coridorul intre sala de sedinte si toaleta, venirea celui care "imparte paniea" si puterea demnnitatii, exemplul viu al apogeului demnitatii si onoarei.Am vazut diferenta intre omul cu adevarat puternic si "micimea" sectei portocalii care prin ignoranta noastra a ajuns sa ne imparta firmiturile.
la 26 Octombrie 2011, ora 09:18
In loc de comentariu am sa postez un eseu al unui cunoscut ziarist pentru ca cei ce nu cunosc istoria adevarata sa fie informati corect; Nu il condamn pe Regele Mihai pentru perioada 1944-1947 pentru ca era crud si foarte usor manipulabil, ci condamn partidele istorice (PNL,PNT si PSD a caror ideologie si metehne au fost furate de niste NEICA-fosti membrii PCR preventiv,pentru a ascunde faptul ca dupa ce s-au folosit de seniorii antebelici ai partidelor istorice in preluarea puterii, comunistii i-au macelarit fara jena dupa 1947. Nu acelasi lucru s-a intamplat in Finlanda (ma intreb daca finlandejii nu cumva se opun intrarii tarii noastre in spatiul Schengen din acest motiv!)
...................................................
Anticomunismul feroce de dup 1989 a avut, printre victime, i istoria.
Anticomunismul feroce de dup 1989 a avut, printre victime, i istoria. Trecutul din ultimii 50 de ani a fost rescris n aa fel nct PN i PNL, angajate n btlia cu FSN-ul neocomunist al lui Ion Iliescu, pentru cucerirea puterii postdecembriste, s apar ca victime ale P.C.R. Astfel ca un moment semnificativ din perioada 20 iunie 1944 - 12 octombrie 1944 e mpins n plan secund/ escamotat. E vorba de aliana dintre PN, PNL, PSD i PCR n ceea ce se va numi Blocul Naional Democrat sub patronajul Regelui Mihai. Ea a luat natere la 20 iunie 1944, dup tratative duse cu precdere de Iuliu Maniu i Lucreiu Ptrcanu. Pe parcursul lor, Iuliu Maniu a condiionat aliana cu PCR de excluderea posibilitii ca din BND s fac parte i Gheorghe Ttrescu, adversarul su politic din anii interbelici. Coaliia i propunea si rsturnarea Marealului Antonescu i ncheierea Armistiiului.
Cum de au ajuns partidele democratice s se alieze cu dumanul de moarte al democraiei, cu partidul pe care l-au inut n ilegalitate din 1924, voi arta n eseul Lovitura de stat de la 23 august 1944. Varianta Marealului Antonescu" n pregtire pentru editura Adevrul". S menionez aici doar c aliana PN, PNL i PSD cu Partidul Comunist Romn n cadrul BND 1944 a fost aliana clasei politice autohtone cu formaiunea al crui stpn - Armata Roie - fora Porile Moldovei ubrezite deja de generalii care-l trdau pe Ion Antonescu pentru a-i salva pielea.
Noua Coaliie, care va fi cteva luni dup 23 august 1944 i Coaliie de guvernmnt, adopt Planul Loviturii de stat, pe care-l trimit la Ankara i la Stockholm pentru a fi cunoscut de rui. Planul cerea o ofensiv sovietic pe frontul romn" pentru nlesnirea loviturii de stat mpotriva Marealului. Ofensiv sovietic nsemna ns naintarea Armatei Roii pe teritoriul naional. O Coaliie din care fceau parte PN, PNL i PSD cerea Moscovei nici mai mult nici mai puin dect s ocupe Romnia !
Liderii partidelor democratice nu sunt singurii care se aliaz cu liderii un partid care avea drept platform politic instaurarea dictaturii proletariatului. Oamenii Palatului Regal - generalul Constantin Sntescu, generalul Aurel Aldea, Grigore Niculescu- Buzeti, Ion Mocioni Strcea, colonelul Dumitru Dmceanu - comploteaz n casele conspirative ale PCR, n cadrul Comitetului Militar creat n vederea loviturii de stat, cu liderii comuniti Emil Bodnra i Constantin Agiu.
n 1944, Finlanda lui Mannerheim se afla n aceeai situaie ca i Romnia lui Antonescu.
La 9 iunie 1944, 20 de divizii de artilerie ruseti au lansat unul dintre cele mai
devastatoare bombardamente din cel de-al Doilea Rzboi Mondial asupra fortificaiilor finlandeze
de la grania cu URSS. 400 de avioane ruseti mai nainte, bombardasera aceleai fortificaii. Prin sprtura produs, 12 divizii de tancuri s-au npustit asupra Finlandei, pentru a o cuceri militar.
Dup o lun i ceva de lupte, revenindu-i, finlandezii reuesc s opreasc tvlugul rusesc, nregistrnd, n 21 iulie 1944, istorica victorie de la Tali-Ihantala. Armata Roie a fost blocat nainte de a atinge frontiera dintre Finlanda i Karelia impus de URSS n 20 martie 1940, dup Rzboiul de iarn. Contient c Armata Roie se va mpotmoli pe acest front secundar, risipindu-i forele de care avea nevoie pe direcia principal - Moscova-Berlin, Stalin a acceptat n noaptea de 4 spre 5 septembrie 1944 ncetarea focului. Armistiiul semnat n aceste condiii, la 19 septembrie 1944, dei mpovrtor economic pentru Finlanda, a salvat ara de la ceea ce ar fi fost mai ru: cucerirea de ctre Armata Roie i, prin asta, instaurarea dictaturii comuniste.
n Finlanda lui 1944 exista Opoziie la Marealul Mannerheim. Partidul Comunist Finlandez, asemenea Partidului Comunist Romn, era n ilegalitate nc din anii '20. i PC Finlanda avea ca Stpn URSS. Numai c niciunei fore politice din Finlanda nu i-a trecut prin cap s se alieze cu Partidul Comunist Finlandez pentru a se pune bine cu Stpnul ajuns la graniele rii. S se alieze, cum au fcut PN, PNL i PSD, pentru a cere, n sprijin, o ofensiv ruseasc asupra Romaniei.
Ion Cristoiu este scriitor i jurnalist, autor al mai multor cri de proz, de studii de istorie literar i de eseuri pe teme de istorie, politic i literatur.
................................................

  Inapoi la articolul Discursul Regelui, in 1947 si 2011: Aceleasi metehne! Vezi asemanarile

Setari Cookie-uri