Comentarii pe articolul Roubini: Exista o singura solutie pentru dezastrul din Europa


euro

la 10 Noiembrie 2011, ora 19:10

revenirea la moneda nationala?..............este ceea ce isi doresc marile puteri..............se spune dezbina si castiga.........asta au facut pana acum.........vor doua Europe? nu exista asa ceva,exista Europa,cu statele ei,fiecare stat cu moneda lor(exceptand tarile care au aderat deja la euro) o modeda devenind tot mai instabila datorita strartegiilor financiare ale.............
Dumitrache Viorel Adrian la 11 Noiembrie 2011, ora 08:22
He,he, asta ar fi in sfarsit o buna miscare strategica: Grecia, Italia si Spania cu monezi nationale, Romania in zona Euro, iar subcontractarile economiilor germana si franceza transferate din aceste tari in Romania...Cine a zis ca pe timp de criza nu exista oportunitati?
Vasile G la 11 Noiembrie 2011, ora 10:06
Solutii mai exista... desi un razboi e inevitabil in Europa in maximum 2 ani. Dece? Grecia a creat un precedent periculos, astfel incat Italia si Spania, de exemplu, pot avea aceleasi pretentii de reducere a datariilor cu 50%. Cu alte cuvinte, povara datoriilor externe in aceste conditii e doar apa de ploaie si praf in ochi. Vor avea de pierdut, in schimb, bancile, care redescopera mai nou roata cu abs si esp de la carutza pentru a-si mai recupera din pierderi
Dimofte Catalin la 11 Noiembrie 2011, ora 10:32
N-ati vrea sa explicati mai clar propozitia apocaliptica despre inevitabilitatea (!) razboiului in Europa (!!) in urmatorii doi ani (!!!)?
De la ce sa porneasca un razboi? Cine cu cine sa se lupte, si de ce, pentru ce -- ce anume e de impartit? Tari aliate militar si care fac parte si din aceeasi uniune...
Daca termenul self-fulfilling prophecy va spune ceva, as zice ca mult prea multa lume arunca "pe piata" idei periculoase fara ca mai inainte sa sada si sa cujete, vorba glumei cu ardeleanul...
Matei Gabriel la 12 Noiembrie 2011, ora 18:07
EURO DE LA INFIINTARE A FOST O MONEDA VIRTUALA! NU A AVUT BAZA ECONOMICA. ATATA TIMP CAT EXISTA 'NSPEMII DE TARI, CU 'NSPEMII DE LEGISLATII, CODURI FISCALE SI MAI ALES POLITICI ECONOMICO-FINANCIARE DIFERITE, NU SE POATE VORBI DE O MONEDA UNICA! ESTE O CHESTIE DE BUN SIMT! SUA, JAPONIA, CHINA AU LASAT EUROPENII SA INCERCE O ASEMENEA ABERATIE, IAR ACUM EUROPA PLATESTE EFECTUL UNOR MASURI ABSTRACTIONISTE. ALTII AU DE CASTIGAT!
Vasiel G. la 14 Noiembrie 2011, ora 08:24
pai ideea e simpla... italia si spania nu mai platesc, sistemul financiar din zona intra in colaps, apar problemele de insolventa si lichiditati, adica falimente in masa, deci somaj excesiv, adica frustrari sociale, preturi ridicate si lipsa locurilor de munca. de la simple revolte sociale se va ajunge la miscari sociale organizate si haos generalizat in genul Greciei, doar ca la scara mai mare. interventia salvatoare va fi doar a armatei si a admnistratiilor locale. mai departe, price previziune e aproape limpede.
Dimofte Catalin la 14 Noiembrie 2011, ora 18:11
@Vasile G. Multumesc pentru raspuns.
Mai departe, sunt doua variante. Fie polemizez cu dvs. aici, fie (varianta pe care am s-o aleg) mai avem toti putintica rabdare, ca doi ani trec ca tot atatea clipe, si-om vedea dac-o fi rezbel sau nu.... asta in caz ca scapam de sfarsitul lumii de la anu'.
Ca sa inchei totusi pe un ton pozitiv, la limita exista intotdeauna "solutia americana" -- BCE tipareste cateva trilioane de euro, datoriile sunt platite si toata lumea-i fericita; oricum, mai bine inflatie decat razboi.

  Inapoi la articolul Roubini: Exista o singura solutie pentru dezastrul din Europa

Setari Cookie-uri