Comentarii pe articolul Cele mai atractive piete emergente de capital ale momentului


Ups!

Dan la 24 Iulie 2008, ora 02:12
Ups!
"In China, actiunile au pierdut 46% in acest an, dupa ce in 2007, indicele principal s-a apreciat cu 162%." scrie negru pe alb in articol. Corect.
Ce ne facem insa cu brokerii si analistii romani care de luni de zile emit urmatoarea aberatie: "Romania e campioana mondiala a scaderilor pentru ca a crescut prea mult in trecut". Sa vedem. Anul trecut BET-FI a incheiat anul cu un randament de + 24.9%, iar anul acesta a scazut cu -54%. China a crescut cu 162% si a scazut cu 46%.
A propos, valoarea medie a indicatorului PER e 16.9 in China si 11 in Romania, tara lui Pavlodjia. Care piata o fi mai atractiva prin subevaluare?


Horatiu Mancas la 24 Iulie 2008, ora 10:58
Piata chineza e mult mai atractiva datorita marimii, dinamicii de crestere si - cred - legislatiei, care e mult mai dura cu manipularile. La noi, cu cateva milioane de euro duci piata unde vrei; nici nu mai are importanta PER-ul, sau alti indicatori.
Dan la 24 Iulie 2008, ora 22:40
Ma indoiesc profund ca investitorii profesionisti nu iau in calcul indicatorii fundamentali (precum PER-ul) ai unei burse.
O piata emergenta mica, la fel ca a noastra, cea slovaca, a inregistrat in acest an maximele istorice ca urmare a ritmului de crestere economica foarte bun.
Horatiu Mancas la 25 Iulie 2008, ora 10:46
Teoretic, da. Practic, pretul e facut de vanzatori (care la noi sunt net dominanti) si cumparatori: ce conteaza ca TLV (PER actual 8,5 !) a facut profituri excelente, daca ea (actiunea) se vinde ? La noi investitorii profesionisti au cam plecat, din diferite motive. Pe noi - micii investitori - nu ne afecteaza cauzele sau motivele, ci efectele.

  Inapoi la articolul Cele mai atractive piete emergente de capital ale momentului

Setari Cookie-uri