Comentarii pe articolul Apartamentele vechi s-au ieftinit cu 200 euro pe mp


Apartamentele vechi s au ieftinit cu 200 euro mp

Costache la 1 August 2008, ora 10:59
Apartamentele vechi s-au ieftinit cu 200 euro mp
Atunci de ce pretul unui apartament situat la periferia oricarei capitale europene depaseste suma de 200000 euro? Sunt convins ca preturile apartamentelor din Bucuresti vor continua sa creasca, pentru a ajunge la nivelul celor din Europa.
Pacificatorul la 1 August 2008, ora 16:02
Costache ai apartament de vanzare in Bucuresti de te superi asa? Cand zici capitale europene te referi doar la Paris, Londra sau Praga; ia cauta tu putin prin capitale mai modeste si vezi ce preturi gasesti? Si ia uita-te cat spatiu are un apartament de 2 camere in Budapestea si cat are in Bucuresti; ce sa mai zic de mizeria si vecinii pe care ii ai; nu numai ca preturile nu vor creste ci ele vor scadea continuu; ieri in America, azi in Spania, maine in Romania; urmareste putin bursa din Romania si vei intelege poate ceva.
Viorel Catalin Ionascu la 1 August 2008, ora 19:27
Au plecat baietii cu bani multi din Romania si cine stie peste cati ani se vor intoarce la noi. Cred ca acum sunt in SUA unde cu banii pe un apartament in Bucuresti iti iei 2 acolo. Succes in afacerile imobiliare!
Ovidiu Bobis la 2 August 2008, ora 01:03
Preturile apartamentelor noi stagneaza la un cuantum destul de ridicat, poate chiar au o usoara tendinta de scadere ceea ce deruteaza pe toata lumea iar consecinta este imediata: aproape toata lumea isi indreapta privirile catre preturile apartamentelor vechi crezand ca acestea vor scadea vertiginos ca o "consecinta" a scaderii totale a pietei apartamentelor, multa lume crezand ca pretul pietei totale a aprtamentelor este dat de catre preturile noilor apartamente. Desi pretul apartamentelor vechi vor scadea, aceasta scadere nu va fi abrupta ci se va indrepta catre un prag psihologic (vorbind ca suma pe metrul patrat) in care vanzatorii vor avea din ce in ce mai diminuata dorinta de a vinde iar cumparatorii vor avea din ce in ce mai ridicata dorinta de a achizitiona. Daca acest prag psihologic va fi depasit in jos fata de vanzatori (sa zicem sub 1000 de euro) atunci multe familii din orasele mari cu venituri cumulate de 25-30 milioane se vor indrepta catre vechile apartamente pentru a le achizitiona (pentru copii, pentru chirii sau pur si simplu pentru a specula momentul). Vor fi si alte categorii de cumparatori care vor vrea sa cumpere apartamente vechi astfel incat cererea va creste vizibil pentru apartamentele vechi. In consecinta, interesul pentru apartamentele noi se va diminua iar vanzatorii apartamentelor vechi vor vrea sa sisteze vanzarile sau vor vrea sa mareasca pretul, ceea ce se va si intampla. Sa nu uitam ca blocurile vechi au o garantie de cel putin 70 de ani (pentru un bloc construit in 1980 el ar mai avea garantie de 42 de ani si aceasta e doar garantia constructorului initial) iar ponderea lor in marile orase este covarsitoare fata de blocurile noi, ele aflandu-se chiar si in zona zero, frecvent in zona 1 si 2. Punctele forte ale apartamentelor noi constau intr-un comfort sporit, durata mare de viata (le poti lasa mostenire nepotilor!?), teoretic lipsa problemelor de structura si infrastructura, flexibilitate la vindere (nu sunt ocupate), flexibilitate in amplasare si fara probleme la vindere.
la 3 August 2008, ora 13:11
Dragii mei,
Cei ce construiesc la greu apartamente, vile, case in asa zisele "zone care mai de care mai rezidentiale" nu prea mai au cumparatori. Asa ca inventeaza stiri (cumpara presa) pentru a ieftini, a pune intr-o lumina proasta apartamentele vechi din capitala, din tara, cu scopul de a-si vinde ei apartamentele din zonele lor rezidentiale la preturi colosale (apartamente ce sunt construite in conditii dubioase). Este foarte posibil ca tot ei sa cumpere aceste apartamente vechi la preturi de nimic. Este o afacere nu?!
Intrebarea mea este urmatoarea: cate din apartamentele nou construite credeti ca vor ramane in picioare in urma unui cutremur? Cunosc cazuri concrete (greu de crezut ca nu aveti si dumneavoastra cunoscuti care si-au cumparat apartamente noi si au avut probleme, "vicii ascunse" la scurt timp dupa ce l-au achizitionat) de cumparatori ai acestor "noi apartamente" cu "vicii ascunse" nu greu de solutionat, de rezolvat, ci imposibil de rezolvat, solutionat. Mai exact s-au trezit ca au un apartament nou, intr-o "zona rezidentiala" in care practic nu pot locui!
Asa ca PROPRIETARI AI VECHILOR APARTAMENTE NU VA LASATI INFLUENTATI SI NU VA VINDETI LA PRETURI DE NIMIC APARTAMENTELE!
Veronica Mirancea la 4 August 2008, ora 15:13
Dar oare cate din apartamentele vechi vor mai raman in picioare in urma unui cutremur? Ai cumva si tu un apartament vechi si nu ai clienti de jecmanit? Vrei cumva sa-ti cumperi un apartament nou si nu ai bani si atunci vrei sa ti-l vinzi pe cel vechi unui amarat care nu mai suporta sa ingrase proprietarii, el stand cu chirie? Sa fim seriosi, nu avem pe piata oferte de apartamente nici vechi nici noi. Cele vechi aflate la un pret rezonabil sunt prea vechi, in zone proaste si foarte mici. Cele de prin anii '80 sunt inca foarte scumpe. Iar cele noi sunt extraordinar de scumpe pentru confortul pe care-l ofera. Si, dragi concetateni, nu mai face-ti comparatie cu occidentul doar la preturi, ci si la venituri (care le depasesc cu mult pe ale noastre), educatie si civilizatie. Ne depasesc cu foarte mult. O zi buna tuturor.
Gabriel Gheorghe la 14 August 2008, ora 13:13
Apartamentele, atat noi cat mai ales vechi, se vor ieftinii in urmatorii ani in Bucuresti si tara. Romania nu are cum sa urmeze alt trend decat al celorlalte tari. In Munchen apartament 3 camere, la cheie, nou 80 000 euro; anul trecut a fost 97 000 si nu compari Bucurestiul cu Muncehenul nici in 100 ani.

  Inapoi la articolul Apartamentele vechi s-au ieftinit cu 200 euro pe mp

Setari Cookie-uri