4 / 5

Munca de acasă nu numai că e posibilă, dar poate fi făcută cu rezultate similare

Ramona Sălăgean, country HR lead în cadrul Accenture România, companie de consultanţă de management şi servicii profesionale, vorbește despre munca de acasă ca fiind un proces cu provocări, dar și cu rezultate bune.


”După patru de luni de lucrat permanent de acasă, din sondajele pe care le-am făcut vedem două direcții: colegi care afirmă că ar aprecia ca lucrul de acasă să devină regulă și colegi care continuă să aprecieze, acum cu atât mai mult, mix-ul între cele două – lucrul de la birou și de acasă. Ca și pondere a doua categorie este mai mare. Ca angajator, ofeream deja acest cadru de lucru de acasă, deci nu cred că vorbim de o schimbare de percepție. Cred că ceea ce am experimentat, prin mutarea aproape 100% acasă, a fost o adaptare peste noapte a tuturor proceselor și ducerea lor în virtual. În acest proces am întâmpinat provocări, fiind făcut în paralel cu activitățile zilnice, dar a generat și numeroase oportunități de îmbunătățire, de găsire de soluții acolo unde poate înainte vedeam blocaje. În alte cuvinte, schimbări care înainte ar fi durat mult să se realizeze, au fost implementate peste noapte”, a explicat ea.


Sălăgean a subliniat că, în general, din punct de vedere al pieței, această schimbare fortață de context a arătat că munca de acasă nu numai că e posibilă, dar poate fi făcută cu rezultate similare.


Cu toate acestea, reprezentul Accenture România, crede că pe termen mediu-lung este nevoie de un echilibru între munca de acasă și munca la birou, pentru a crea contextul optim de colaborare și întărire a culturii organizaționale.


Trebuie să ne uităm nu numai la a facilita munca de acasă ci și a construi o forță de muncă mai agilă și rezistentă.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri