2 / 4

Companiile au recrutat moderat in T1

Companiile si-au intensificat moderat activitatea de recrutare in primul trimestru, inregistrand o crestere de 6%. Astfel, peste 72,9% dinre angajatori afirma ca au demarat activitati de recrutare, fata de aproape un sfert care au inghetat angajarile in primele trei luni.

Cei mai cautati candidati au fost specialistii (66%), cei potriviti unui nivel de incepatori (42,5) si middle level (40,4%).

O tendinta remarcata pentru anul in curs tine de angajarea in leasing, pe perioada determinata, peste 15% din companii avand peste o zecime dintre angajati pe statele companiilor de inchiriere de personal.

In recrutarea angajatilor entry-level companiile au mizat in proportie de 84% pe CV-urile primite dupa postarea anuntului pe site-urile de recrutare, 71% prin considerarea aplicatiilor spontane si a recomandarilor primite de la angajati. In schimb, serviciile de recurtare puse la dispozitie de agentii specializate au fost folosite numai in proportie de 21%.

Cele mai importante criterii in selectarea candidatilor au tinut de atitudinea in timpul interviului de selectie, de afinitatea dintre organizatie si candidati, dar si de experienta in munca a acestora.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri