Liviu Voinea, viceguvernator

Liviu Voinea, viceguvernator

Comisiile reunite de Buget Finante Banci i-au avizat luni pe Florin Georgescu pentru pozitia de prim-viceguvernator al BNR, precum si pe Bogdan Olteanu si Liviu Voinea (foto) pentru functiile de viceguvernatori, in timp ce candidatura actualului viceguvernator Cristian Popa a fost respinsa.

Florin Georgescu si Bogdan Olteanu au primit avizul cu unanimitate de voturi, in timp ce candidatura ministrului pentru Buget Liviu Voinea a fost aprobata cu 30 de voturi "pentru", 3 "impotriva" si 4 abtineri. Cristian Popa a primit 6 voturi "pentru", 24 "impotriva" si 4 abtineri.

Deputatul PDL Andreea Paul a cerut cuvantul si a declarat in sedinta ca Cristian Popa este cel mai bun profesionist din BNR si regreta votul acordat de colegii sai.

Daniel Daianu

Daniel Daianu

Membrii neexecutivi ai viitorului Consiliu de Administratie vor fi Gheorghe Gherghina (sustinut de PSD) - 36 de voturi, Virgil Stoenescu (sustinut de PDL) - 35 de voturi, Daniel Daianu [FOTO] (sustinut de PSD) - 34 de voturi, Angnes Nagy (sustinuta de UDMR) - 34 de voturi si Dinu Marin (sustinut de PC) - 28 de voturi. Candidatura actualului membru al CA Nicolae Danila a fost respinsa la vot, desi PSD a anuntat initial ca il sustine pentru un nou mandat.

Fostul ministru al Muncii din partea PSD si fost presedinte UNPR Marian Sarbu a fost avizat de comisiile reunite de buget-finante din Parlament pentru a prelua pozitia de prim-vicepresedinte al ASF, in locul lui Daniel Daianu, care a demisionat din functie pentru a candida pe o pozitie in CA-ul BNR.

Marian Sarbu este in prezent membru neexecutiv in Consiliul ASF, iar anterior a ocupat pozitia de presedinte al Comisiei Nationale de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. Comsiile reunite de buget-finante banci si comisiile economice l-au avizat pe Cornel Coca Constantinescu pentru o pozitie neexecutiva in Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara, in locul lui Marian Marzac, care a demisionat recent.

Gherghina, despre nominalizarea la CA al BNR: E o promovare

Gherghina, despre nominalizarea la CA al BNR: E o promovare

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Gheorghe Gherghina, care a candidat pentru un post in CA al BNR, a declarat ca plecarea sa de la Ministerul Finantelor la BNR este o promovare si ca bugetul de stat il vor face colegii sai.

Isarescu, avizat pentru al cincilea mandat de guvernator

Isarescu, avizat pentru al cincilea mandat de guvernator

Mugur Isarescu a fost avizat in unanimitate de comisiile reunite de Buget, Finte-Banci din Parlament pentru al cincilea mandat de guvernator al Bancii Nationale a Romaniei, cu o perioada de cinci ani, pozitie pe care ocupa de 24 de ani.

Isarescu a tinut o alocutiune in fata comisiilor reunite, in care a multumit pentru activitatea actualului Consiliu de Administratie, care a trebuit sa faca fata provocarilor crizei financiare globale resimtite si Romania si a punctat cateva dintre obiectivele noului CA.